Finansminister og partileder i Frp, Siv Jensen.. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansminister Siv Jensen (Frp) reverserer planene om økt skatt på forsikring betalt av arbeidsgiver.

Nesten tre millioner nordmenn har ifølge Aftenposten en livsforsikring som er betalt av arbeidsgiveren. Mange har også helse, reise og uførhet forsikret via jobb.

Til nå har man betalt skatt av det arbeidsgiveren betaler for forsikring, men tidligere denne uken varslet Skatteetaten at de fra nyttår ville skjerpe denne skatten og gi hver enkelt ansatt skatteregning for den rabatten din arbeidsgiver oppnår for å tegne forsikring for mange samtidig. For mange kunne det bety dobbel skatt, om ikke mer.

annonse

Nå kommer kontrameldingen fra finansministeren.

– Vi har mottatt innspill om at de nye reglene for naturalytelser gjør det krevende å verdsette fordelen av personalforsikringer. Jeg har derfor gått en runde til og besluttet å innføre et unntak fra hovedregelen, slik at fordelen kan verdsettes basert på kostpris, skriver Siv Jensen i en epost til Aftenposten.

Det betyr at ting blir slik som det har vært.

– Du skal ikke straffes med mer skatt fordi du har en arbeidsgiver som kan få bedre pris på forsikringen enn du kan selv, sier Jensen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon