Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En homofil mann ble lørdag kveld mishandlet i Jordbro i Haninge kommune i Sverige. Politiet advarer mot homofobi blant unge menn i området.

Et overfall som fant sted lørdag kveld i Jordbro i Haninge etterforskes nå som hatkriminalitet av svensk politi. En homofil mann ble overfalt, slått ned og sparket av menn som også skal ha kommet med hetsende utsagn. Det rapporterer lokalavisen Mitti.

– Mennene skrek homofobiske uttalelser før mishandlingen, sier Lars-Göran Rehn ved den lokale politienheten.

annonse

Les også: Sverige: Blind vold mot hjemløs mann, gjerningsmennene følges opp av sosialtjenesten

Mange mot en

Straks før klokken halv syv lørdag kveld meldte et vitne om grov mishandling i Jordbro sentrum. Vitnet forklarte at fem unge menn i alderen 18 til 25 sparket på en liggende mann. Etter mishandlingen løp gjerningsmennene fra stedet, mot pendeltogstasjonen i nærheten.

annonse

Offeret, en 45 år gammel mann, skal ha blitt trakassert av gjengen for sin homofile legning, like før mishandlingen begynte.

– Når mennene uttrykte sine intensjoner følte han seg utrygg, og gikk inn på en av restaurantene for å be dem om å kontakte politiet. Men der inne fikk han ingen hjelp. Han valgte å forlate sentrum alene – da overfalt mennene ham, sier politimannen Lars-Göran Rehn.

Skader

Etter mishandlingen fikk mannen hjelp i en annen butikk, og ble ført til sykehus med skader i ansiktet og på kroppen.

Lars-Göran Rehn forteller at politiet har bemerket seg at det finnes tendenser til sterk homofobi blant unge menn i lokalmiljøet.

– Ifølge våre lokale politifolk og politifolk i kommunene finnes det i blant tendenser blant mange unge menn i Jordbro til denne oppførselen, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon