Martin Sellner, leder av Generasjon Identitet i Østerrike. Foto: REUTERS/Lisi Niesner
annonse
annonse

Det republikanske partiet i Kootenai County Idaho søker å reversere Martin Sellners innreiseforbud til USA.

Det republikanske partiet i Kootenai County i Idaho fattet 25. april et enstemmig vedtak, som oppfordrer føderale myndigheter å oppheve innreiseforbudet til USA for lederen for Generasjon Identitet i Østerrike, Martin Sellner. Dette melder den regionale nyhetsformidleren The Spokesman-Review.

Vil gifte seg

annonse

Sellners forlovede, YouTube-personligheten Brittany Pettibone, henvendte seg til Det republikanske partiet i Kootenai County for å få omgjort vedtaket om Sellners innreiseforbud, slik at de kan gifte seg i USA. Under et partimøte argumenterte hun for at innreiseforbudet var politisk motivert, da Sellner aldri har laget bråk de fire gangene han har vært i landet.

I mars ble det kjent at Martin Sellner i januar 2018 hadde mottatt en pengedonasjon på 1500 euro fra terroristen Brenton Tarrant, som stod bak terroren mot muslimer på New Zealand. Sellner har siden vært under etterforskning, da man ønsker å avklare hvorvidt han hadde en tettere tilknytning til terroristen.

Sellner har fått sitt hjem ransaket, men benekter å ha vært inspirasjon for Tarrants grusomme handlinger. Utover denne ene donasjonen, har konklusjonen vært at Tarrant ikke har hatt noe kontakt med den østerrikske avdelingen i Generasjon Identitet.

Les også: Venstreekstremister angrep leder av britiske Generasjon Identitet – skryter på Twitter

annonse

Nektet innreise 

Til tross for denne konstateringen er Martin Sellner, på bakgrunn av etterforskningen, blitt nektet innreisetillatelse til USA. 

Både Martin Sellner og Pettibone ble i mars 2018 deportert og nektet innreise til Storbritannia. Sellner skulle holde tale ved det berømte Speakers Corner i Hyde Park, etter at en tale han skulle holde for UKIPs ungdomsparti ble kansellert på grunn av trusler. Pettibone skulle intervjue den politiske aktivisten Tommy Robinson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon