Finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Politikere som strammer inn finnes ikke. De taper valg og forsvinner uten spor.

Revidert statsbudsjett viser et overforbruk på 23%. År ut og år inn gjør vi dette. Statene bruker langt mer enn den tar inn.Men nålevende nordmenn er fornøyde fordi holdningen er at «dette holder i vår tid». Sjarmerende egoister.

Over tid blir vår valuta NOK ødelagt fordi økonomien blir ødelagt. Og for de som følger med så er gull på sitt høyeste nivå historisk (nominelt) mot NOK. Siden 2000 har NOK mistet 83% av sin kjøpekraft målt mot gull. Årsaken er at den finanspolitikk som føres ødelegger våre verdier og konkurransekraft.

annonse

Les også: Houthiene – en dødelig effektiv krigsmaskin på khat

Fiat valutaer står for fall. Underskuddene på statsbudsjettene er usedvanlig høye. USA tar inn $ 3500 milliarder i skatter og bruker $ 4900 milliarder, med andre ord 40% overforbruk. Norge tar inn NOK 1 050 mrd i skatter og bruker 23% mer. Over tid ødelegger denne type opptreden en nasjons valuta.

Hvis det er slik at det går så bra i økonomien, hvorfor da disse underskuddene?

annonse

I Norge er 21% av arbeidsfør befolkning på NAV. Ytterligere 6% er til enhver tid sykemeldt. Og rundt 3% er arbeidsledige, så 30% av befolkningen bidrar ikke. I tillegg er rundt 30% sysselsatt i offentlig sektor. En privat sektor på 40% skal betale for seg selv og alle andre.

Sannheten er selvfølgelig at det går ikke bra og at hele modellen er basert på gjeld. Staten har sparegrisen. Samlet har vi lagt oss på et skyhøyt nivå finansiert med fremtidige generasjoners sparepenger og lån. Staten tar NOK 239 milliarder fra sparegrisen, husholdningene øker årlig sin gjeld med NOK 200 milliarder fra allerede høye nivå, kommunene øker lån med NOK 30 milliarder årlig og bedriftene øker sin gjeld med NOK 200 milliarder. Handelsunderskuddet for fastlands Norge er NOK 250 milliarder. Nok et sykdomstegn.

Les også: Justisminister Barr beordrer etterforskning av FBI

MSM er ikke villig til å skrive negativt om dette tema. Man ser ikke de langsiktige konsekvensene. I Norge har vi et betydelig overforbruk i alle sektorer og dette vil til slutt gjøre oss fullstendig konkurranse udyktige.

Hvem vil starte en bedrift fra utlandet i Norge som er overregulert, grisedyrt, med lav arbeidsmoral (kø på E18 torsdag kl 14.30 og fra 112.00 på fredag), svak utdanning, et overvurdert helse system og svake politikere? I tillegg ser vi økende sløsing og korrupsjon i offentlig sektor.

Det er på tide at vi våkner og forstår at gjelds festen ikke kan fortsette.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon