IS-krigeren Michael Skråmo. Skjermbilde fra video.

Den avdøde Michael Skråmo IS-krigeren etterlot seg syv barn. Hans svigermor,  barnas mormor, ønsker å få omsorgen for barna.

annonse

Mormoren har et svensk navn men kaller seg Unn Hamza. Nylig har hun ankommet Erbil, hvor hun er gjenforent med sin tidligere ektemann Patricio Galvez og sine syv barnebarn, skriver Expressen. Planen er at de skal hente barna hjem til Sverige.

Les også: IS-terrorist Michael Skråmo omringet i Syria, vil ta egne barn med seg i døden

Støttet IS

Nå viser det seg at Unn Hamza hele tiden har støttet IS og aktivt har rekruttert til terrororganisasjonen. Dette ble avslørt av journalister fra det kanadiske TV-selskapet CBC.

Journalistene utga seg for å være en ung kvinne (Sara) som var interessert i å slutte seg til IS. «Sara» kommuniserte med Unn Hamza, og fikk via en kryptert chat detaljerte instruksjoner om hvordan hun skulle gå frem. Hamza foreslo dessuten at «Sara» kunne gifte seg med Skråmo og bli hans hustru nummer to.

Les også: IS-barnas sikkerhet må ofres for å verne om våre barns sikkerhet

Når den norske statsborgeren Skråmo i 2014 tok med sin kone og barna til Raqqa i Syria for å slåss for IS, ble mormoren med, men hun reiste hjem i 2016 og har siden bodd i Gøteborg. Datteren Amanda Gonzales og de syv barnebarna ble igjen i Syria. Senere ble Amanda drept i et flyangrep.

Patricio Galvez sier at mange har uttrykt uro for at barnas IS-lojale mormor skal få oppdra barna i Sverige. Han mener det finnes flere andre og bedre alternative omsorgspersoner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.