Illustrasjonsbilde. Foto av Babiradpicture/REX (5586541f)
annonse

Antall avviste asylsøkere i Tyskland stiger og stiger. Men de forlater ikke landet og blir ikke deportert, hevder den tyske avisen Bild Zeitung.

annonse
annonse

Tyske politikere mener at innvandringskrisen fra 2015 er over, men er det riktig, spør Bild? Tallene gir et helt annet bilde enn at problemet er løst. I Berlin søker 31 personer om asyl per dag. Ingen vet nøyaktig hvordan de kom til Berlin.

annonse

I første kvartal 2019 ble totalt 2818 nye asylsøknader behandlet i den tyske hovedstaden. Men bare 0,7 prosent av søkere fikk politisk asyl. 30,3 prosent ble anerkjent som flyktninger fra krig og vold, og 36,8 prosent av søknadene ble avvist.

Bild Zeitung konkluderer med at bare en tredjedel av innvandrerne som søker asyl har rett til beskyttelse, om lag to tredjedeler har det ikke. Og kun en brøkdel er politisk forfulgt.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Les også: Muslimsk råd i Tyskland vil ha «ombud mot islamofobi»

Vanskelig å få dem hjem

Det har vist seg vanskelig å få avviste asylsøkere ut av Tyskland. De må reise hjem, men gjør det sjelden. Hvis de ikke forlater Tyskland frivillig, skal de deporteres ved lov. Men det skjer bare i unntakstilfeller.

I første kvartal 2019 ble 293 avviste asylsøkere deportert og bare to alvorlige lovbrytere eller tydelig mistenkte terrorister.

Det er Berlins byrådsleder for innenrikssaker Andreas Geisel (SPD) som har offentliggjort tallene etter forespørsel fra Alternativ for Tyskland.

Tallene tyder på at de som er kommet inn i landet i de fleste tilfeller ikke vil gå tilbake og ikke bli deportert, selv om de ikke har rett til å bli. Den tyske avisen mener det undergraver asylinstituttet og belaster sosialutgiftene uberettiget.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.