Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Opplagene av papiraviser synker om lag 10 % i året. Kun 30 % leser nå en papiravis daglig, mot 77 % i 2000. Nærmest ingen unge tar til vanen, over 60 % av papirleserne er over 67 år ifølge SSB, og brukerne dør bokstavelig talt ut. Hva blir konsekvensene for mediebransjen?

En gjennomsnittsleser på VG, nrk.no, Dagbladet eller Resett bruker 8-12 minutter totalt i løpet av dagen på sin foretrukne digitale nyhetsnettside. De leser maks 10-12 artikler hvert sted. Mange scroller seg bare gjennom forsiden for å «se hva som har skjedd» uten å trykke på og lese en eneste sak. For mange gir det nesten en glede å avstå fra å lese en Dagbladet-sak om «Kvinne fikk nye kjønnslepper».

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon