Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Opplagene av papiraviser synker om lag 10 % i året. Kun 30 % leser nå en papiravis daglig, mot 77 % i 2000. Nærmest ingen unge tar til vanen, over 60 % av papirleserne er over 67 år ifølge SSB, og brukerne dør bokstavelig talt ut. Hva blir konsekvensene for mediebransjen?

annonse

En gjennomsnittsleser på VG, nrk.no, Dagbladet eller Resett bruker 8-12 minutter totalt i løpet av dagen på sin foretrukne digitale nyhetsnettside. De leser maks 10-12 artikler hvert sted. Mange scroller seg bare gjennom forsiden for å «se hva som har skjedd» uten å trykke på og lese en eneste sak. For mange gir det nesten en glede å avstå fra å lese en Dagbladet-sak om «Kvinne fikk nye kjønnslepper».

annonse

Kun for abonnementer

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tillgang. Ikke medlem? Les mer her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.