Foto: Bax Lindhardt / NTB scanpix / TT
annonse

Det fremgår av en ny undersøkelse fra Yougov i forkant at EU-valget at en majoritet av den svenske befolkningen ikke vil ta imot flere flyktninger.

annonse

Undersøkelsen er utført på oppdrag fra flere europeiske aviser, og flere enn 8000 personer i åtte EU-land, deriblant Sverige, er intervjuet. I forkant av det forrige EU-valget i 2014 ble økonomi, arbeidsløshet og offentlig gjeld rangert som de viktigste spørsmålene. I 2019 er det i stedet innvandring og klima som bekymrer europeerne mest. Omtrent halvparten av de spurte i den aktuelle undersøkelsen vil ikke at deres land tar i mot flere flyktninger. Det rapporterer Europaportalen.

annonse

Man anser også at det er migrasjonen fra land utenfor Europa som er unionens største utfordring. 

Les også: Svensk politi: Kriminaliteten i Sverige er som hentet fra en krigssone

Vil stoppe videre flyktninginnvandring

annonse
annonse

51 prosent av de spurte i vårt naboland Sverige anser at man ikke bør ta imot flere flyktninger. I Italia og Polen sier 53 prosent det samme, altså kun marginalt flere. Respondentene ble bedt om å ta stilling til følgende standpunkt: «Mitt land bør ikke ta imot flere flyktninger fra konfliktområder».

Det er tyskerne som er minst kritiske til denne migrasjonen. Kun 34 prosent vil stoppe flyktninginnvandringen, og 41 prosent ønsker å fortsette å ta dem imot. 

EU-kritiske svensker

annonse
Reklame

I vårt svenske naboland mener 26 prosent at man skal ta imot flere asylsøkere. Det er altså nesten dobbelt så mange som ønsker at man ikke skal ta imot flere.

Svenskene er også overraskende blant de land som er aller mest kritiske til EU. Kun en fjerdedel sier seg enige i en påstand om at det er bra for svenskene å være med i unionen. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.