Partileder Siv Jensen i Frp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

På Frps landsmøte stod jubelen i taket da Siv Jensen erklærte at regjeringen skal «rive bomstasjoner» for 200 mill kroner.  En seier for partiet?

Bladet Motor har regnet på saken, og skriver at det representerer 0,34 prosent av bomselskapenes totale gjeld på 58 milliarder kroner, etter at den økte med enda et par milliarder i fjor.

Og allerede i juni vedtas bomprosjekter for nye 10 milliarder kroner.

annonse

I år skal vi etter planen betale 13 milliarder kroner i bompenger, opp 33 prosent på tre år med Siv Jensen som finansminister hele tiden, og tilsvarende 5 200 kroner pr. bilist.

Les også: Oslo FrP til kamp mot bompenger og segregering

Motor skriver at bompengeregningen til neste år trolig blir enda høyere. Bomringene i Oslo og Bergen utvides nå, samtidig som det til høsten åpnes ni nye bompengefinansierte veistrekninger og veiprosjekter.

– Folk skal betale mindre, sa Jensen til landsmøtet. Det er vanskelig å se at hun har dekning for påstanden. Og meningsmålingene tyder vel på at Frps velgere ikke er dummere enn folk flest.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon