Partileder Siv Jensen i Frp. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse

På Frps landsmøte stod jubelen i taket da Siv Jensen erklærte at regjeringen skal «rive bomstasjoner» for 200 mill kroner.  En seier for partiet?

annonse

Bladet Motor har regnet på saken, og skriver at det representerer 0,34 prosent av bomselskapenes totale gjeld på 58 milliarder kroner, etter at den økte med enda et par milliarder i fjor.

annonse

Og allerede i juni vedtas bomprosjekter for nye 10 milliarder kroner.

I år skal vi etter planen betale 13 milliarder kroner i bompenger, opp 33 prosent på tre år med Siv Jensen som finansminister hele tiden, og tilsvarende 5 200 kroner pr. bilist.

Les også: Oslo FrP til kamp mot bompenger og segregering

annonse
annonse

Motor skriver at bompengeregningen til neste år trolig blir enda høyere. Bomringene i Oslo og Bergen utvides nå, samtidig som det til høsten åpnes ni nye bompengefinansierte veistrekninger og veiprosjekter.

– Folk skal betale mindre, sa Jensen til landsmøtet. Det er vanskelig å se at hun har dekning for påstanden. Og meningsmålingene tyder vel på at Frps velgere ikke er dummere enn folk flest.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.