Politiet sikrer spor på åstedet for knivstikkingen i Helsingborg. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Konen til en jødisk leder i Helsingborg ble tirsdag morgen angrepet, og stukket med kniv. Angriperen ble arrestert onsdag. Han var muslim.

I dag ligger den jødiske kvinnen med livstruende skader på et svensk sykehus. Det er uklart om hun overlever. Hun ble umotivert angrepet av en fremmed mann på åpen gate, og stukket ni ganger med en kniv. Angriperen ble arrestert onsdag, og det viste seg at han har muslimsk bakgrunn. Dermed mistenker politiet at motivet bak angrepet dreide seg om et hat mot jøder.

Det er rapportert om mye antisemittisme i Helsingborg. Byens 1200 jøder opplever dusinvis av hatforbrytelser årlig, skriver World Israel News. Helsingborg ligger cirka 40 minutter nord for Malmø, en av Sverges mest innvandrertette byer, med en stor befolkning innvandrere fra Midtøsten.

annonse

Les også: Jøder fremstilt som rotter under belgisk karneval

Utrygt for jøder i Europa

Talia, en ung jødisk kvinne i Stockholm, sier til World Israel News, etter det siste angrepet, at hun ikke er ikke sjokkert. «Det er ikke trygt å være jøde i Sverige. Selv den ortodokse rabbineren bærer en lue heller enn en kippah, og frykter for sin sikkerhet», sier hun.

annonse

«Jødene i Europa er igjen i fare», sier Israels president Reuven: «Dagens brutale knivstikking av et medlem av det jødiske samfunnet i Helsingborg i Sverige er enda en påminnelse, om at vi ikke kan stole på at minnene om Holocaust holder dagens jødiske samfunn trygge.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon