REUTERS/Sebastien Pirlet
annonse
annonse

Deltakere i en gatefeiring i den belgiske byen Aalst paraderte søndag med gigantiske dukker av ortodokse jøder og en rotte på toppen av pengesekker.

Fremstillingen av jøder var tilnærmet identisk med Josef Goebbels og nazistenes fremstillinger av den «grådige og ondskapsfulle» jøden.

På et lasteplan var det plassert to gigantiske dukker av ortodokse jøder i rosa dresser, med ortodokse jødiske hatter, og sidekrøller. En av dukkene gliser mens han røyker en sigar og strekker ut en hånd, antagelig for å samle inn penger, skriver telegrambyrået JTA.

annonse

Les også: Ni av ti jøder har erfart økende antisemittisme i Europa

Den ene dukken har en hvit rotte på høyre skulder. Begge dukkene står på gullmynter og har pengeposer mellom føttene.

I bakgrunnen er det et rundt vindu som minner om arkitekturen til mange europeiske synagoger og en liten boks som ligner en mezuzah på høyre side.

annonse

Bak den grove naziliknende jødekarikaturen står en gruppe kalt Vismooil’n-gruppen, som er spesialister på å produsere realistiske dukker.

Også i 2013

Da stilte en annen gruppe opp på Aalst-karnevalet, som avholdes over store deler av Europa 40 dager før påske, med en flåte som lignet en nazistisk jernbanevogn brukt til å transportere jøder til dødsleirer. De som utformet flottøren marsjerte i nærheten kledd som nazistiske SS-offiserer og haredi-ortodokse jøder.

Les også: Fersk rapport: FN ser rasisme overalt og antisemittisme ingen steder

Jødiske organisasjoner har fordømt fremstillingen av jøder under karnevalet. En nederlandsk rabbiner, Binyomin Jacob, mener det er typiske antisemittiske karikaturer fra 1939.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon