Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner fra Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Når ble det egentlig hatefullt å mislike noe? Er det virkelig hets og rasisme når folk blir sinte og opprørte over at et parti som sitter i regjering og sågar har statsministeren, ønsker muslimene god ramadan?

Jeg liker ikke blodpudding. Er jeg da rasistisk og driver med hets ovenfor den gruppen mennesker som liker dette hvis jeg skriver at jeg synes at det er noe svineri? Hvem er det som har funnet på at det skal være sånn?

Her må Høyre generelt og Jan Tore Sanner spesielt, ta seg sammen. Det er ikke dere som skal bestemme hva folk skal like eller ikke. Vi er alle forskjellige, men når noe skal tvinges på folk så er det åpenbart at det vil skape mange negative reaksjoner. Jeg vil i likhet med de aller fleste andre ha meg frabedt å bli fortalt hva jeg skal like eller ikke av en politiker.

annonse

Om det er skatteøkning, bilforbud eller islam, så må det være åpenbart – ja selv for en Høyre-politiker, at folk blir forbannet. Det å sitte i en regjering skal i utgangspunktet være for å tjene det norske folk og dets interesser. Da er en av de viktigste egenskapene man bør inneha; det å kunne lytte til hva folket faktisk ønsker.

Meningsmålingene som blir servert om at det norske folk er så positive til muslimer og islam, stiller jeg ikke bare spørsmålstegn ved. Jeg tror rett og slett ikke på dem. Bevis for meg at jeg tar feil Sanner! Overbevis de andre regjeringspartiene om å lage en folkeavstemning digitalt. Det er lett å få til i dagens teknologiske samfunn. Hvis mer enn 50% sier der at de er for islam i Norge, så skal jeg holde kjeft. Hvis det derimot går den andre veien, så er det du Sanner, som ikke bare skal holde kjeft, men som har et forklaringsproblem og ikke minst en stor jobb å gjøre med å rette opp i den uretten som da har blitt begått ovenfor et flertall av det norske folk.

For jeg går ut ifra at Høyre og Sanner fortsatt mener at et flertall skal bestemme i et demokrati? Eller er det slik at det også har blitt forandret på? Det er både respektløst og arrogant å ikke lytte til hva folk mener om politiske partier og hva politikerne foretar seg. Som folkets tjenere er det ydmykhet og selvkritikk ovenfor folks meninger som skal være det vi skal høre fra politikerne, ikke sutring.

annonse

Det er på tide at Sanner & CO forstår at de ikke er våre herrer, ingen adel fordi om man er politiker og statsråd. Det er ikke hva Sanner måtte mene og tro som er interessant her, men hva folket mener. Sanner skal som alle andre politikere gjøre den jobben han har blitt valgt til å gjøre av folket han. Som statsråd er det ikke lenger bare Høyres egne velgeres interesser han skal ivareta, men hele folkets. Da må både han og de andre lære seg å lytte til folk.

Sanner ble fysisk dårlig av å lese i Resetts kommentarfelt. Jeg blir fysisk dårlig av den maktarrogansen og den totale mangelen på ydmykhet han utviser ovenfor de med andre meninger enn ham selv. Nesten like dårlig som jeg blir av blodpudding.

Sanner ber folk om å skjerpe seg. Skamme seg skulle han, over å si noe sånt til de han tjener. Som Astrid Lindgren så treffende sa det: «Når mennesker med makt slutter å lytte til folk, er det på tide å bytte dem ut.»

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon