Foto: Ken McKay/ITV/REX
annonse
annonse

En sosialdemokratisk, britisk politiker nekte å dele scene med den populære journalisten Katie Hopkins.

Polariseringen er økende og frontene tilspisser seg frem mot EU-valget. Den frittalende journalisten Katie Hopkins ble for eksempel møtt av hissige demonstranter under et arrangement i Great Yarmouth nylig. Den britiske Labour-politikeren​ ​Naz Sha har meddelt​ at hun ikke ønsker å delta i en debatt om no-platforming ved Oxford Union førstkommende torsdag. Dette fordi Hopkins også er invitert.

Oxford Union er et respektert debattforum som opp gjennom årene har invitert et bredt mangfold av forskjellige politikere, aktivister, populærkulturelle personligheter og intellektuelle. De har i ytringsfrihetens ånd latt mange stemmer blir hørt, og debatten om no-platforming er nå høyaktuell.

annonse

Les også: Britisk gutt brutalt banket opp av innvandrergjeng i Bradford

Hykleri

I en uttalelse til The Independent​ ​hevder Sha at hun tror på ytringsfriheten,​ og at man må utfordre fordomsfulle synspunkter med argumenter og dialog. Likevel har hun altså besluttet seg for å boikotte debatten med Hopkins, etter at en gruppe Oxford-studenter signerte et​ ​åpent brev​, der man oppfordret Oxford Union til å ikke invitere «rasister og fascister».

annonse

I det øyeblikket​ ​Katie Hopkins ankom Great Yarmouth for et besøk nylig, ble hun konfrontert av illsinte demonstranter, som anklaget henne for å være en hatefull rasist.

Kommer til Norge

Onsdag 22. mai kommer den britiske journalisten til Oslo Militære Samfund for å holde foredrag.

Dette vil bli Hopkins første Norgesbesøk. Foredraget avholdes i regi av Document, klokken 19.00. Dørene åpner klokken 18.00. Billetter kan kjøpes her​.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon