Katie Hopkins gjester "This Morning" på ITV. Foto: Ken McKay/REX
annonse
annonse

Mediapersonligheten Katie Hopkins kommer til Norge den 22. mai for å holde foredrag. Det kan bli et fyrverkeri av en oppvisning fordi hun kombinerer humor og boblende energi med en sylskarp tone hvor hun tar opp alvorlige og ofte politisk ukorrekte tema på en engasjerende måte.

Hun ble først kjent som deltaker i The Apprentice, hvor hun kom helt til finalen for så helt overraskende å takke nei til å gå videre. Senere har hun utmerket seg som kritiker og kommentator.

Hopkins mener mye og skaper kontrovers hver gang hun uttaler seg, men er kanskje mest kjent for sitt syn på innvandring. Hun mener at multikulturalismen er meget negativ for Europa, og vil ha full innvandringsstopp fra Midtøsten og Afrika.

annonse

Fedme

Men i senere tid er hun blitt mest kjent for å snakke lite pent om svært overvektige folk, såkalt «fat shaming». Det startet med at hun uttalte at hun ikke ville ansette feite folk fordi de ser late ut. Dette fikk hun naturlig nok mye kritikk for. Hun ble fortalt at folk som legger på seg ikke kan noe for det, og at det er så vanskelig å gå ned i vekt.

Hopkins tok utfordringen og laget et program der hun spiste 6500 kalorier hver dag, og la på seg 20 kg på tre måneder. Dette for å bevise at hun enkelt kunne gå det ned igjen ved å følge en svært enkel oppskrift: spis mindre og tren mer! Alt ble møysommelig dokumentert i dokumentarserien Fat and Back.

annonse

Etter «feitekuren» reduserte hun sitt daglige kaloriinntak til 1500 kalorier, og gikk 20 000 skritt per dag. Det tok henne lengre tid å ta av seg, men hun holdt sine ord og klarte det til slutt. I dag er hun like tynn og sprek som før hun la på seg. Ingen skal si at hun ikke virkelig mener det hun sier!

Les også: Katie Hopkins kommer til Oslo

Bjørnetjenester

Inspirasjonen til serien fikk hun blant annet fra statistikken om overvektige skolebarn. Hvert tiende barn i Storbritannia er overvektig allerede når de er fire år gamle. Budskapet hennes med dokumentarserien er at vi gjør folk en bjørnetjeneste ved å lage unnskyldninger for hvorfor de legger på seg.

Hun gjorde en interessant observasjon under eksperimentet: det å bli feit gjorde henne meget sårbar og emosjonell. Hun er ikke typen som griner ved store emosjonelle anledninger, men da hun la på seg gråt hun mye. Det tar på selvbildet å skade seg selv med fedme.

Disiplin 

annonse

Selv om det var fysisk og disiplinmessig vanskeligere å slanke seg enn å legge på seg, var det emosjonelt lettere. Når kiloene raser av kommer selvbildet og mestringsfølelsen tilbake. Hun sier at selv om hun nå forstår hvordan feite føler det, mener hun like fullt at alle kan komme i form og bli slanke og sunne, med litt innsats og motivasjon.

Man kan si mye om Katie Hopkins, men hun skaper engasjement hvor enn hun befinner seg. Nå kommer hun til Norge og det er alltid like spennende å se hvem som er neste offer for hennes fornærmelser. Kanskje blir det lutefisken eller geitosten som får gjennomgå denne gangen?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon