Foto: Resett.no
annonse
annonse

NorgesEnergi går hardt ut mot anklagene fra dem som hevder de er politisk styrt fra venstresiden.

Det ble mye oppstyr før påske, da aktivister på venstresiden startet en kampanje, som gikk ut på å kontakte norske selskaper og oppfordre dem om å slutte å annonsere i Resett.

Et av selskapene som lot seg presse er NorgesEnergi. Strømleverandøren ble kontaktet av psykolog Karl Eldar Evang, som påstod i sin henvendelse til selskapet at Resett sprer rasisme.

annonse

– Tusen takk, Karl Eldar Evang. Dette skal selvfølgelig ikke forekomme. Har meldt videre, slik feilen blir rettet, svarte NorgesEnergi.

Selskapet skal ha hatt en annonse vist hos Resett via Google Adsense.

Les også: Google blokkerer alle annonser i Resett

annonse

Det at Norges største strømleverandører boikotter Resett, får flere til å reagere. En av dem er tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp). Han har avsluttet sitt kundeforhold hos NorgesEnergi.

– Ytringsfriheten er under press fra venstreautoritære krefter. Vi bør velge bort selskaper som lar seg styre av venstresiden. Jeg starter med å si opp min avtale med NorgesEnergi, skrev han på Facebook.

Dagbladet «opererer annerledes»

Også i kommentarfeltene i Resett har det vært mange som har skrevet at de vil avslutte sine kundeforhold hos NorgesEnergi. Flere anklager selskapet for å være politisk styrt av venstresiden.

NorgesEnergi benekter imidlertid at de er styrt. I en uttalelse til Resett langer de ut mot kritikerne. De mener at dette ikke dreier seg om boikott.

annonse

– Vi i NorgesEnergi har ingen politisk dreining verken til høyre eller venstre, og vår beslutning om å fjerne annonser som i utgangspunktet aldri skulle vært vist på resett.no, er ingen boikott. Når det hevdes at vi lar oss styre av venstresiden i norsk politikk er dette helt feil. NorgesEnergi er en aktør som gjør sine beslutninger om å investere basert på kommersielle hensyn, hevder «Renate» som ikke har opplyst sin stilling i selskapet eller sitt etternavn.

Slagside

– Annonserer dere hos Dagbladet, som har en politisk slagside til venstre?

– Som kommersiell aktør er vi selvsagt partipolitisk nøytrale. Flere aviser i Norge har en politisk forhistorie. Vi vil likevel hevde at det er stor forskjell på eksempelvis Dagbladet og resett.no i hvordan de opererer.

– Vi har nå gitt en generell uttalelse, og kommer ikke til å diskuterer saken ytterligere. Det er svært unaturlig at vi skal diskutere politikk med noen, og kommer heller ikke til å gjøre dette, svarer «Renate».

Etter det Resett kjenner til, har NorgesEnergi mottatt en rekke oppsigelser fra folk som oppgir boikotten av Resett som årsak. Omfanget av oppsigelsene har skapt bekymring internt i selskapet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon