Illustrasjonsfoto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

15 år gamle Emil ble utsatt for fysiske og verbale angrep, etter at han stod ved Sverigedemokraternas valgbod i Borås i anledning det kommende EU-valget.

En 15 år gammel sverigedemokrat ble onsdag mishandlet i Borås, etter å ha jobbet ved SDs valgbod i byens sentrum. Dette rapporterer Borås Tidning. 

Det hele begynte med at unge Emil rundt klokken 15 på onsdag fikk en cola helt over seg, da han var på plass ved SDs valgbod for å drive valgkamp. Person som helte colaen er i samme alder, og løp fra stedet umiddelbart etterpå. 

annonse

Overfall

En stund senere, da Emil var på vei til sentralstasjonen, fikk han øye på gjerningsmannen, og forsøkte da å ta et bilde av vedkommende, for å vise til politiet senere. Det endte ikke godt for unge Emil. 

Gjerningsmannen og flere andre gav seg da løs på ham, og mishandlet ham. 

– Da de så at han fotograferte kastet de seg over ham fysisk og verbalt, og fikk tak i hans telefon. De ville sørge for at bildet forsvant, sier lederen for SD i Borås, Andreas Exner. 

annonse

Les også: Svensk undervisningsmateriale råder innvandrere til ikke å stemme på SD

Anmeldt

Overfallet har sjokkert den 15 år gamle SD-eren, som anmeldte volden straks etterpå. Ifølge vakthavende etterforskningsleder i politiet anses saken for å dreie seg om mishandling. 

– Det avskrekker unge individer fra å engasjere seg i politikken når man blir møtt på denne måten. Jeg håper at om noen legger merke til noe, så kontakter de politiet, sier Andreas Exner.

Foreløpig er ingen mistenkt gjerningsmann identifisert eller pågrepet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon