Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En lege ved Royal Stoke University Hospital i Storbritannia risikerer å miste jobben, etter at han ba en muslimsk kvinne om å ta av seg sin nikab under et legebesøk.

Legen Keith Wolverson, som nå er under etterforskning, sier han ikke kunne høre kvinnen da hun skulle forklare symptomene til sin syke datter, og spurte om hun kunne fjerne nikaben – som skjuler hele ansiktet med unntak av øyene.

Wolverson sier at kvinnen sa seg enig i dette og tok av seg nikaben, og at legebesøket forløp videre uten problemer.

annonse

Les også: Muslimsk predikant i Storbritannia: – Vi er kanskje i majoritet en dag

Klaget

Omlag 30 minutter senere skal kvinnens ektemann imidlertid ha klaget til sykehusledelsen angående konsultasjonen med Wolverson. I klagen hevder ektemannen og konen at Wolverson skal ha gitt henne et «skittent blikk», og krevd at hun tok av seg hodeplagget. Ellers ville legetimen bli avbrutt, skal legen ha uttrykk, ifølge ektemannens beretninger.

annonse

Tydelig kommunikasjon

Keith Wolverson har vært lege i 23 år. Han sier følgende til The Sun:

– Jeg trengte å høre kvinnen for å vite hva som var galt med hennes datter, hvis ikke kunne jeg ikke gi den beste behandlingen.

– Jeg er ikke rasist. Dette har ingenting med rase, religion eller hudfarge å gjøre. Det handler om tydelig kommunikasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon