Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag kom nyheten om at Dagsavisen stenger debattsiden Nye Meninger.

Dette kommer kort tid etter at Dagsavisen valgt å fjerne kommentarfeltet under avisens artikler, og flytte dem til debattsiden «Nye Meninger». Nå har de besluttet å også fjerne debattsiden. Og med det forsvinner kommentarfeltene fra Dagsavisen for godt. Dette rapporterer Medier24.

– Det er ikke bare navnet som har endret seg. Vi gjør som resten av dagsavisen.no, og stenger kommentarfeltene rett under innleggene, men vil satse enda mer enn før på en god debatt under innleggene vi deler på Facebook, både her og her, skriver Rognan Gravklev.

annonse

Les også: Nettavisen stenger sine kommentarfelt med umiddelbar virkning

Slutt på selvpublisering 

Videre skriver de:

annonse

– Med vårt nye system har vi valgt å fjerne muligheten for selvpublisering av innlegg, altså at de som har brukernavn hos oss kan skrive innlegg som går rett ut på nett. Da nyemeninger.no ble etablert med denne løsningen var det i et annet mediebilde. Utviklingen vi har sett i nettdebatten, med en stadig skarpere og i noen tilfeller mer fiendtlig tone, gjør at vi mener det er riktig å la våre debattanter trekke pusten før tekstene deres blir publisert.

– At vi fjerner selvpublisering og kommentarfelt rett under innleggene kan tolkes som at vi ønsker mindre debatt i Dagsavisen. Det er fullstendig feil. Vi ønsker tvert imot mer debatt, men også en bedre debatt. Den ikke-redaktørstyrte debatten har sine fora, og skal ha det. Men dagens ordskifte viser hvor viktig den redaktørstyrte nettdebatten er.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon