Afghanske soldater holder vakt ved en kontrollpost langs hovedveien mellom Kabul og Jalalabad. Foto: AP / NTB scanpix

Tysklands spesialutsending for Afghanistan, Markus Potzel, har hatt møte med Talibans nestleder og medgrunnlegger, mulla Abdul Ghani Baradar.

annonse

De diskuterte «ulike sider» rundt arbeidet med å finne en fredelig løsning på konflikten i Afghanistan, og «Tysklands innsats i den forbindelse», heter det i en uttalelse fra Talibans Qatar-baserte talsmann Mohammad Sohail Shaheen.

Møtet fant sted i Qatars hovedstad Doha, ifølge Shaheen. Han understreker i sin uttalelse at Potzel under møtet forsikret Taliban om Tysklands «positive rolle angående fred».

Potzel understreket også «behovet for å opprettholde jevnlig kontakt» med Talibans kontor i Doha, legger Shaheen til.

Lørdagens møte var det andre som har funnet sted mellom Potzel og Baradar. De to møttes første gang 1. mai for å diskutere innsatsen for å finne en fredelig løsning på Afghanistan-konflikten, de pågående samtalene mellom USA og Taliban, og måter å hindre at sivile blir ofre i konflikten på.

Tidligere denne måneden gjennomførte USA og Taliban en ny samtalerunde i Doha. Partene forsøker å enes rundt en politisk løsning som kan føre til fred i Afghanistan.

Taliban har så langt nektet å holde samtaler med Afghanistans regjering.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.