Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson. Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Sverigedemokraterna retter skytset mot Socialdemokraterna i en ny plakatkampanje i anledning det kommende EU-valget.

«Det er ikke første gang «sossarna» hjelper Tyskland med å overta Europa,» står det på Sverigedemokraternas valgplakater i Stockholms t-banesystem. Tonen skjerpes mellom landets to største partier foran EU-valget.

«Socialdemokraterna er Sveriges største løgnfabrikk», sier SDs partileder Jimmie Åkesson. Nå lanserer partiet en egen nettside kalt «Løgnfabrikken». Hensikten er å bruke den til å imøtegå Socialdemokraternas påstander. Åkesson sier til Aftonbladet at han håper å få med seg Moderaterna og Kristdemokraterna på prosjektet.

annonse

Når det gjelder partiets egen påstand om at Socialdemokraterna også tidligere har hjulpet Tyskland med å overta Europa, vedgår partilederen at det er en veldig spisset setning, men presiserer at den er sann. Foran det forrige valget til sen svenske Riksdagen laget Sverigedemokraterna en dokumentarfilm om Socialdemokraternas historie og tvilsomme samarbeid med tyske nazister under krigen.

Les også: Ung sverigedemokrat mishandlet på åpen gate i Borås

Løgnfabrikken skal avsløre «sossarna»

annonse

Åkesson sier til Aftonbladet at plakatkampanjen er et svar på Socialdemokraternas kampanjer, som han mener ligger på et ekstremt lavt nivå.

På det nye nettstedet «Løgnfabrikken» vil Sverigedemokraterna svare på argumenter og uttalelser fra Socialdemokraterna, og informere om sitt perspektiv. De selv ønsker ifølge Aftonbladet å kalle det en faktabase, som de håper sympatisører vil dra nytte av.

Den siste meningsmålingen i Sverige, offentliggjort 16. mai, viser at Sverigedemokraterna og Socialdemokraterna slåss om å bli Sveriges største parti ved EU-valget. Socialdemokraterna er på tilbakegang og ligger til an til 21,9 prosent, mens Sverigedemokraterna ligger på 19,9 prosent, som er langt høyere enn partiets resultat ved det forrige EU-valget, da de fikk en oppslutning på 9,67 prosent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon