Nigel Farage, leder av Brexit Party, og storfavoritt til å vinne EU-valget i Storbritannia
annonse
annonse

I Storbritannia er kasting av milkshake blitt et nytt politisk våpen. Mandag ble Nigel Farage offer for fenomenet.

Nigel Farage, leder av Brexit Party, og storfavoritt til EU-valget i Storbritannia, holdt fredag et arrangement i den skotske hovedstaden Edinburgh. Politiet var bekymret for at demonstranter ville kjøpe milkshakes fra en McDonalds noen få hundre meter unna, med det formål å kaste dem på den populære britiske politikeren, som tidligere var leder for partiet UKIP.

Nigel Farage meldte seg ut av UKIP og startet Brexit Party, fordi han mente UKIP hadde blitt for ytterliggående, og flørter med høyreekstremister.

annonse

Bruk av milkshake som våpen mot politiske motstandere var i ferd med å bli en populær trend blant enkelte personer på den britiske venstresiden, da politiet fredag satte ned foten i Edinburgh.

Les også: Mahmud kastet milkshake på Tommy Robinson, nå vil han forsone seg

Flere politikere tilsølt

annonse

Ikke bare Tommy Robinson, men også UKIP-kandidaten Carl Benjamin har kjent den søte drikken renne nedover ansiktet og halsen. Benjamin ble angrepet under et møte i Salisbury på søndag, får CNN bekreftet. UKIP-kandidaten led den samme skjebnen forrige uke da han ble dekket med milkshake og fisk og chips, under et annen kampanjestopp.

Under Nigel Farages besøk i skottenes hovedstad fredag ble det ingen milkshakekasting. Et trykt skilt i vinduet til Edinburgh-grenen av McDonalds erklærte at restauranten ikke ville selge milkshakes eller iskrem denne kvelden. «Dette skyldes en politiforespørsel gitt nylige hendelser», ble det forklart på skiltet.

Farage nedsølt likevel

Mandag rapporterte imidlertid NTB at Nigel Farage ble truffet av en flyvende banan- og salt karamell-milkshake, da han drev valgkamp i Newcastle.

Gjerningsmannen, Paul Crowther, har sagt at han gjorde det for å protestere mot Farages «galle og rasisme».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon