Photo by Mito Images/REX (4185340a)
annonse
annonse

Det er blitt gjort et stor nummer av at det i den mye omtalte Fafo-rapporten kommer frem at 39 prosent av nordmenn mener en somalier aldri kan bli helt norsk, og at 22 prosent mener en svenske heller aldri kan bli helt nordmann. 

På Dagsnytt 18 mandag 20. mai uttalte Mari Trommald, som er direktør i Bufdir som hadde bestilt Fafo-rapporten, at dette viste at «den norske befolkningen er ganske konservative med hva den trekker til seg og beskriver som helt norsk».

Hun gjentok deretter dette med nordmenn som ganske konservative med hva man inkluderer hos seg selv, som for å understreke alvoret.

annonse

Les også: Så snart blir det flere afrikanere enn nordmenn i Norge. Du vil bli overrasket

Kommentar

Men Trommald kan umulig kjenne noen folkeslag annet enn sitt eget. Hun kunne reise hvor som helst utenfor den hvite manns verden og se hvor lett eksempelvis en nordmann ville blitt akseptert som helt somalisk, eller helt araber, eller helt kineser, eller helt inder, eller helt afghaner, pakistaner, eller thai eller gambier. Minst 99 % av menneskene i de landene ville sagt at en nordmann aldri blir helt som dem selv uansett hvor lenge han eller hun bor der. Og de ville ha sin fornuft og moral fullstendig i behold ved å si det.

annonse

Det er rett og slett helt absurd å kalle nordmenn konservative fordi 39 % ikke vil kalle en somalier for «helt norsk». Somalieren er nemlig somalier, eller norsksomalier. Svensker i Norge omtaler vi fortsatt som svensker. De er nemlig svensker i sin egen forståelse også. Det vil ta generasjoner å viske ut gammel identitet og erstatte den med noe helt norsk, i det minste så lenge de holder fast ved sin somaliske kultur.

Det påfallende her er at 61 % av den norske befolkning tydeligvis mener at en somalier er/kan bli helt norsk. Det er dette fenomenet norske forskere burde fokusere på. Hvordan kan en slik absurd forestilling ta rot i en befolkning som har råd til utstrakt skolegang for alle sine innbyggere?

Realitetsorientering fra en iraner i Norge

La oss derfor gjenta et innlegg iraneren Farjam Movafagh skrev på sin Facebook-side i mars i respons til at NRK Dagsrevyens benevnelse av fremmedkrigerne som dro til Syria som «nordmenn».

Ok. Jeg får gjenta meg selv igjen: NEI, 100 ″nordmenn″ har IKKE sluttet seg til IS. Hvor vanskelig skal det være å forstå dette?

«Nordmenn» er betegnelsen på et etnisk folkeslag, på lik linke med «samer». Jeg, for eksempel, er ikke en nordmann. En somalier som flytter til Norge er ikke en nordmann, men nettopp det: en somalier som bor i Norge. Akkurat som en nordmann ikke blir en somalier ved å flytte til Somalia, men en nordmann som bor i Somalia.

Kjære NRK Nyheter: For meg viser dette en veldig nedlatende holdning hos dere. Det er ikke noe galt i å være somalier. Dere trenger faktisk ikke «oppgradere» oss utlendinger i deres åsågrenseløse godhet. Bare slutt med det.

Forstår dere fortsatt ikke hvordan dere har dummet dere ut? Ok. Gå straks til nærmeste same og kall vedkommende for «nordmann». Kanskje vedkommende kan forklare dere på en mer forståelig måte. Men vær obs på at dere kan bli møtt med en real knyttneve i ansiktet.

annonse

Og nå er det altså Bufdir-direktøren og et samlet norsk MSM som igjen er ute sin «åsågrenseløse godhet». Dumskapen i norsk offentlighet er noen ganger/ofte så hårreisende at man står i fare for å gi opp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon