Anderton Park School. Foto: Brianboru100 via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

En gruppe britiske LHBT-aktivister har fortalt at de ble trakassert, kastet egg på og truet av demonstranter utenfor en barneskole i Birmingham nylig.

Britisk politi etterforsker nå hendelsen, som skal ha funnet sted nylig ved barneskolen Anderton Park i Birmingham, der muslimske foreldre i flere uker har demonstrert imot leksjoner i toleranse overfor homofile. Politiet har totalt fått inn tre anmeldelser på forholdene. Det rapporterer The Times. 

Gruppen med LHBT-aktivister, som bestod av 12 kvinner og en mann, sier de ble trakassert og truet av de muslimske foreldrene og de andre demonstrantene, da de arrangerte en motdemonstrasjon med regnbueflagg, under slagordet «Kjærligheten er svaret», utenfor skolens lokaler. 

annonse

– Vi har stått og observert disse protestene i ukesvis. Vi følte at vi ville gjøre, på en kjærlig måte. Vi har bevisst ikke organisert motdemonstrasjoner, da vil føler det ville ha gjort saken verre, sier LHBT-aktivisten Honor Bridgman.

Les også: Britisk skole føyer seg etter muslimske foreldre – avbryter program som skal motvirke homofobi

Høylytte demonstrasjoner

Skolen har vært sentrum for en konflikt mellom LHBT-aktivister og hovedsakelig muslimske foreldre, som i flere uker har protestert mot at barna deres lærer om homofile forhold.

annonse

Det angivelige angrepet på LHBT-aktivistene kommer etter rapporter om at læreren Sarah Hewitt-Clarkson ved skolen har mottatt truende brev og telefonsamtaler fra demonstranter og foreldre. Hewitt-Clarkson har beskrevet protestene som «veldig høylytte» og «veldig aggressive».

Konfrontasjon med politiker

En av organisatorene bak demonstrasjonene mot homoleksjonene, Shakeel Afsar, som ikke selv har barn i den aktuelle skolen, konfronterte en parlamentsrepresentant fra Labour, Jess Phillips, om saken.

– Hvordan kan det være at du ikke har vært her, og hvordan kan det ha seg at du ikke har støttet de 300 foreldrene som har protestert her i de siste fire ukene? Hvor har du vært? spurte Afsar.

– Jeg er ikke enig i protestene. Jeg synes ikke at man kan velge og vrake hvilke former for likestilling man vil ha, svarte Labour-politikeren.

annonse

Les også: Muslimsk mor protesterer: – Barna blir fortalt at det er greit å være homofil, men det er totalt imot all islamsk tro

Gav etter

Det er ikke første gangen Resett rapporterer om muslimske foreldre i Birmingham som demonstrerer mot denne typen leksjoner. I mars ble det kjent at ledelsen ved Parkfield Community School i Birmingham gav etter for presset fra foreldrene, og avsluttet sine leksjoner mot homofiendtlighet. Dette etter at 80 prosent av barna i skolen ble tatt ut av undervisningen, i protest fra de hovedsakelig muslimske foreldrenes side.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon