Illustrasjonsbilde. REUTERS/Johnny Milano

Du hvor jeg er lei rasismekortet som blir trukket opp fra lomma så fort noe ikke går deres vei.

annonse

I Aftenposten 22. mai kunne man lese om Fatimah Mahdi som sammen med noen andre innvandrere har skrevet en bok. Jeg husker ikke hva denne boken heter for det som sitter igjen etter å ha lest innlegget er kun det Fatimah sa:

«Jeg blir tafset på i sikkerhetskontrollen. Og hodeplagget mitt har blitt dradd av, fordi de tror det kan være noe der. Det er rasisme, jeg blir helt stum».

Nei, Fatimah, det er det vi kaller sikkerhetsprosedyrer.

Jeg hyler ikke opp hverken om rasisme eller sexisme når de «tafser» på meg gjennom sikkerhetskontrollen, og jeg blir heller ikke helt stum om jeg må dra ned buksa og vise at det er kneskinnene mine som piper og ikke noe våpen.

Det er for alles sikkerhet at de er så nøye. Tror du virkelig de bryr seg om hvilken farge du har på øynene?

Les også: Kvinne måtte fjerne hijab i sikkerhetskontrollen

Du var ensom i oppveksten forteller du og ble kastet snøball etter på skoleveien. Men det verste, sier du, er alle ubehagelige blikkene som sier: «Du hører ikke hjemme her».

Hvordan et blikk kan prate har jeg aldri forstått, men jeg skal love deg at blikkene jeg får når jeg står på Vestli og venter på min sønn som kommer med t-banen sent om kvelden er ubehagelige. Blikk jeg får av innvandrerne som går eller kjører forbi.

Jeg får også høre at dette er deres by, når jeg står og deler ut flyers, og at jeg bare har å komme meg vekk derfra. Deres by? Når ble den deres?

Og jeg hadde det heller ikke så lett på skolen. Jeg ble dynket og kastet snøball etter. Men slik er barn. Har de noen å plukke på ja, så gjør de det. Og som deg, Fatimah, begynte jeg også med idrett. For der kunne jeg vise alle at jeg faktisk var best.

Du har blitt spyttet på fordi du bruker slør, sier du. Jeg blir spyttet på når jeg på lørdager er med på informasjons stander. Truet med drap og voldtekt har jeg også blitt. Skal jeg da også rope opp om rasisme? For det er fra innvandrerne disse truslene kommer.

Jeg har fått slengt «hore» etter meg bare fordi jeg var ute og gikk i Oslo. Må jo ha vært fordi jeg gikk uten slør? Rasisme det også?

Jeg er møkk lei den offerrollen innvandrere, spesielt muslimer, hele tiden omgir seg med. Hvordan de ser alt i verste mening. Og de «harde og tøffe» ordene som kommer frem i ordskiftet på FB og andre steder, det kan kanskje ha noe å gjøre med hvordan etnisk norske blir behandlet av det offentlige? Hvordan man stadig hører om at innvandrere som kommer til Norge får alt opp i hendene av det offentlige, mens etniske nordmenn må selge både gård og grunn for å overleve. Det kan kanskje tenkes at det ikke er direkte dere hvor sinnet rettes men mot myndighetene som forfordeler alt til de som kommer hit?

Les også: Har sjamanen røyket ut norsk rasisme?

Og hvordan ytringsfriheten man alltid har holdt hellig her i landet stadig blir innskrenket kun fordi dere blir så utrolig krenket av alt mulig?

Når ei eldre dame på over 70 år blir dømt fordi hun har kalt en innvandrer for korrupt kakerlakk, mens politiet ikke en gang vil ta imot en anmeldelse fra etnisk norske etter dødstrusler. Når man blir kalt både rasist, nazist og fascist kun fordi en vil stanse innvandringen. Når man hele tiden leser om hvor inderlig krenket dere blir av alt mulig som ikke er noe å bli krenket av. Når dere er så hårsåre at man ikke en gang kan åpne munnen fordi noe som kommer ut kan oppfattes rasistisk av en av dere, og at man da vil bli forfulgt av politiet for resten av livet.

Du må forstå at et sinne som har ligget og ulmet i flere år kan eksplodere i skrevne ord de kanskje kunne ønske å ta tilbake?

En ting bør du i hvert fall skjønne, Fatimah, at for hver gang rasismekortet dras opp av dere, jo mindre blir det respektert. Vis rasismekortet der det hører hjemme – hos dine egne, og ikke vift det foran nesa vår – for vi bryr oss ikke lenger.

Jeg vet ikke om du har hørt om gutten som ropte ulv, ulv. Jeg foreslår at du leser det eventyret, for det er nemlig denne gutten dere er. For når det faktisk er snakk om rasisme så har dere ropt det så mange ganger at ingen lenger bryr seg.

Hvor ble takknemligheten av? Hvor hadde dere vært om ikke Norge, landet med innbyggerne dere ikke gjør annet enn å klage på, hadde tatt imot dere? Har dere det virkelig så ille her?

Når man anklager sikkerhetsvaktene på flyplassen for rasister når de kun gjør jobben sin, ja da vet jeg hva politiet har å stri med i Oslo på nettene.

Rasisme kortet har gått ut på dato.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.