Streikende skoleelever med paroler utenfor Stortinget. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ungdommene er selv for unge til å kjøre bil, og de mener at andre heller ikke trenger bil.

Tenåringene sier til nettavisen Filter Nyheter at slike som Trump og bompenger-protester er direkte farlig for klima. De voksne kan la bilen stå, det er bare en dårlig uvane og det kommer an på viljen.

Så forteller de at det er bra for helsen å sykle, og de synes det er dumt at bussen koster så mye og ser en løsning der ved å senke prisen.

annonse

– Demokratiet funker ikke for alt, for noen er idioter, sier en femtenåring da han blir spurt om bompengeopprøret, og så legger han til.

– Grunnen til at Trump ble valgt er at han forenkler alt, og det fungerer. Jeg tror han gjør det med vilje, han er ikke gæren som noen folk tror. Folk er for egoistiske og ignorante til å tenke på hvordan fremtiden blir.

Les også: Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank

En annen femtenåring forteller til Filter Nyheter at hans far parkerer før bommen og sykler de siste kilometerne til jobben. Det synes gutten er bra, da får faren trent.

annonse

En jente på sytten år er oppriktig sint på de som kjører bil og sier.

– Voksne er ganske egoistiske når de har bil. De tenker ikke på ungene sin fremtid når de kjører til jobben, de tenker på det som er mest behagelig for dem selv.

Les også: Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet

En annen av skoleelevene ser for seg at ingen eier sin egen bil, det er bortkastet siden de for det meste står parkert.

– Jeg vil ha selvkjørende bil-huber som styres av apper. Da blir det færre biler i omløp, mindre strøm- og drivstofforbruk, mye mindre miljøbelastning, og mer plass. Vi kan bruke parkeringshusene til andre ting, sier han

annonse

Les også: Stort klimaoppmøte foran Stortinget tross pøsende regn

En syttenåring har forståelse for bompenger-protestene.

– Jeg mener innkrevingen har blitt litt vel kapitalistisk. Det går mest utover de fattigste menneskene, sier han, og legger til:

– Jeg har hørt at stortingspolitikerne ikke betaler bompengene sine selv, men sender reiseregning til staten, skriver Filter Nyheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon