Trygve Hegnar blir kritisert av Høyre-politiker. Foto: NTB scanpix.
annonse

Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle (H) ønsker ikke å ha klimaskeptikere i partiet sitt.

Høyrepolitikeren havnet i heftig diskusjon med sine egne velgere på Twitter, etter at Trygve Hegnar kritiserte klimaungdom i en kommentar.

– Lurer du på hvordan gamle, gretne gubber som har gått ut på dato argumenterer mot unge, engasjerte mennesker? Vær så god, jeg gir deg, Trygve Hegnar, skrev hun og linket til hans kommentar.

annonse

Hegnar karakteriserte Natur og Ungdom som naive i sin kommentar.

– Lederen i Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, sier at «målet er at Stortinget skal stemme over kravene de kommer med».

– Dette er både søtt og naivt, men det er ikke slik det foregår. Stortinget stemmer ikke over forslag fra skoleelever på Eidsvolls plass. Tror skoleelevene det, kan de bare bestille Eidsvolls plass hele året, men da mister skoleelevene skoleplassene sine, skrev Hegnar.

I kommentarfeltet fikk Westegaard-Halle kraftig kritikk etter å ha omtalt Hegnar som en «gretten gammel gubbe».

– Har pleid å stemme H, men slike tweets gjør det mindre aktuelt. Hva hjelper det å fokusere på kjønn og alder, svarte en person på stortingsrepresentantens melding.

annonse

– Om du aksepterer den type hersketeknikker han bruker her hører du ikke hjemme i Høyre, kontret Westegaard-Halle.

Den frittalende politikeren ble deretter kalt arrogant.

– Jeg har stemt Høyre og forsvart partiet i mange år, men ikke i år. Denne type arroganse overfor kjernevelgerne som overfor, driver meg ytterlig bort fra partiet. Nå er Oslo Høyre litt på glid, men ikke nok. Til høst blir det folkeaksjonen mot bompenger, svarte en person.

Hevder Resett er «rasistvås»

Westgaard-Walle har tidligere kommet med sterk kritikk mot Resett, som hun har omtalt som en «hevngjerrig blogg som spyr ut rasistvås».

– Resett kan spy ut så mye rasistvås de bare vil. Og alle vi andre kan la være å annonsere der, skrev ut i forrige måned i den mye omtalte annonse-sabotasjen av Resett.

Etter Resett-omtalen lot hun seg intervjue av det venstreorienterte nettstedet Filter Nyheter der hun uttalte at «det er mange Høyre-politikere som ikke er komfortable med måten Resett opererer på».

Les ogå: Kårstein Løvaas (H) kaller Resett et kloakkanlegg

Hvor mange Høyre-politikere, og navnene på de som er ukomfortable med Resett, har hun ikke utdypet videre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.