Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H) støtter Rotevatns boikott-oppfordring i sosiale medier og kaller Resett et sted for «bedritne meninger».

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) har skapt storm i sosiale medier, etter at han gikk ut i offentligheten og presset selskaper får sine annonser vist hos Resett.

Rotevatn hevder at Resett er en «kampanjeblogg» og et «makkverk», og har innrømmet overfor Resett at han ønsker å ramme avisen økonomisk, ved å drive kampanje i sosiale medier.

annonse

Han støttes av politikere og aktivister på ytre venstre. En av de som har ytret seg positivt til annonseboikotten er den radikale stortingsrepresentanten Karin Andersen (SV).

Andersen har uttalt at hun nekter å handle med de som annonserer i Resett, fordi avisen er «rasistisk».

En av de som har forsvart Resett er Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk, som hudfletter statsekretær Rotevatn på twitter.

– Det kan da umulig være en statssekretærs oppgave å mene noe om hvor annonsører bør annonsere eller la være å annonsere. Dette var svært skuffende av Rotevatn.

annonse

– At en representant for den norske regjeringen prøver å ramme en mediekanal økonomisk, er meget alvorlig etter min mening. Da går man inn på mediefrihetens og ytringsfrihetens område på en måte som den utøvende makt ikke skal gjøre, skrev Selbekk.

– Ytringsfrihet

Meldingen førte til at nok en politikeren meldte seg på debatten.

Stortingsrepresentant Kårstein Løvaas (H) tar side med venstreaktivistene, og kaller saboteringen av Resett for «ytringsfrihet».

annonse

– Det er ikke en oppgave. Det er ytringsfrihet, skrev Løvaas med henvisning til Selbekk.

Da en av Løvaas’ følgere konfronterte ham, og spurte om dette var Høyres offisielle holdning til Resett, kom stortingsrepresentanten med følgende svar:

– Om det skal være noe tvil: Resett er et kloakkanlegg for bedritne meninger.

Les også: Jon Wessel-Aas kaller Resett-lesere «kloakkrotter»

Den pågående annonse-sabotasjen har ført til reduserte inntekter for Resett. Vi mottar ikke pressestøtte, og er avhengig av annonseinntekter og lesernes velvilje for å overleve.

Tegn derfor medlemsskap i dag, ved å klikke her.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon