Mye skog i et område nær Novo Progresso i den nordlige delstaten Pará i Brasil er blitt hogd. Ifølge Imazon, en ikke-statlig organisasjon som overvåker regnskogen i Amazonas, har avskogingen økt med 20 prosent fra august i fjor til april i år sammenlignet med sammen nimåneders periode året før. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Fra august 2018 til april i år har avskogingen av regnskogen i Amazonas økt med 20 prosent, ifølge en miljøvernorganisasjon.

Miljøvernorganisasjonen Imazon følger situasjonen i regnskogen i Amazonas tett og sier mandag at satellittbilder viser at over 2.100 kvadratkilometer med skog er blitt borte i regionen fra august i fjor til april i år.

Det er ifølge organisasjonen en økning på 20 prosent fra 1.800 kvadratkilometer skog som ble borte i samme nimåneders periode året før.

annonse

Ifølge analyser skjer mye av avskogingen ukontrollert, hvor noe av det er blitt hogget i beskyttede områder og områder hvor urbefolkningen lever.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon