Donald Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Man burde forvente av vår statsstøttede presse at de brukte noen tastetrykk på å lage journalistikk – det som en gang innebar å innhente informasjon fra begge sider for å opplyse en sak.

Det er det vi betaler dem for.

Gammelmediene har forkastet dette edle, journalistiske prinsippet og hengitt seg til et ensidig, radikalt venstre-ekstremt bilde av Donald Trump. De ser ut til å glemme er at over en halv million nordmenn leser alternative og utenlandske medier hvor det gis riktig informasjon, i motsetning til løgnene de selv velger å gjengi.

annonse

Les også: Donald Trump varsler krav om reell ytringsfrihet på amerikanske universiteter

Utelatelse av informasjon er det samme som løgn.

«Donald Trump avbrøt møte med Demokratene,» lyder overskriften i den siste av en lang rekke meldinger med politisk slagside fra NTB, som gjentas med stor iver i radiokanaler, TV-nyheter og nettaviser. Meldingen fortsetter med at presidenten ikke vil samarbeide med Demokratene om infrastruktur hvis granskningene i kjølvannet av Mueller-rapporten ikke tar slutt.

Det faktum at fire uavhengige etterforskninger utført av mer enn førti agenter til en kostnad av 35 millioner dollar, konkluderte med at verken Donald Trump eller noen i hans valgkampanje konspirerte med russerne, blir til at «Mueller ikke fant bevis for at Trump medvirket,» underforstått at det ikke betyr at Trump er uskyldig.

annonse

NTB fortsetter med en kryptisk kommentar om at Mueller overlot til riksadvokat William Barr å konkludere i spørsmålet om Trump-administrasjonen hadde forsøkt å hindre etterforskningen. Pressen gir oss ingen informasjon om at hindring av etterforskning krever en underliggende forbrytelse. Ingen informasjon om at FBI-sjefen brukte et uverifisert dokument full av løgner plantet av russiske agenter, for å få tillatelse til å spionere på folk i Trump-kampanjen. Ingen informasjon om at en lang rekke aktører på Demokratenes side nå er under etterforskning for alvorlige forbrytelser mot det amerikanske presidentskapet. Vi får ganske enkelt ingen informasjon som er i nærheten av å være egnet til å opplyse saken.

Mot bedre vitende?

Jeg tror ikke et sekund på at ikke pressen i Norge kjenner til at Hillary betalte for Christopher Steeles løgn-rapport, som FBI sjefen, til tross for at han var informert om at dokumentet inneholdt russiske agenters oppspinn, satte både signatur og verifikasjon på, før det ble gitt til dommerne som derfor godkjente spioneringen av Trump-kampanjen. Ikke èn gang, men fire ganger.

Pressen vet at FBI-sjefen gikk god for rapporten overfor dommerne, og at han i møte med den amerikanske presidenten sa at den var full av løgner.

Les også: Norske medier fordreier sannheten (lyver?) om Donald Trump

annonse

De vet at Obamas justisdepartement frikjente Hillary for e-post skandalen og ødeleggelse av bevisene kongressen hadde krevd utlevert, før hun i det hele tatt ble avhørt. Pressen vet at alt dette, og mye mer, ble gjort for at Hillary skulle få fortsette sin presidentkampanje uforstyrret.

De vet hva Hillary gjorde for å skvise Bernie Sanders ut av kappløpet.

De kjenner til korrupsjonsanklagene mot Clinton Foundation, og at den norske regjeringen har gitt over 600 millioner kroner til dem, til tross for at anklagene var godt kjent.

I seng med fienden.

De norske hovedstrømsmediene er i seng med fiender av demokratiet. De sprer utelatelse av informasjon og andre løgner over en lav sko, både om hva som skjer hos vår viktigste allierte og her hjemme, mens de menger seg med makten de har som samfunnsoppgave å være vaktbikkje for. De stiller ingen spørsmål om årsaken til at en betydelig del av norske skattebetaleres penger er sluset inn i en korrupsjonsanklaget, amerikansk stiftelse.

For oss som følger med er grunnen til givergleden klinkende klar: Den norske regjeringen var like sikker som alle andre på at Hillary skulle bli president, og at våre skattepenger derfor kunne posisjonere dem til viktige, internasjonale stillinger. At veien til makten var kriminelt belastet, brydde de seg ikke om, for ingen ville få vite det når Hillary ble valgt.

Les også: Dagsrevyen skulle feire 60 år, endte opp med å angripe president Donald Trump

annonse

Et svekket demokrati.

Det norske demokratiet er betydelig svekket av fraværet av en maktkritisk presse. Alt demokratiet vårt har igjen å lene seg på, er alternative medier som de som skulle være maktkritiske, kaller «rasistiske blogger,» og det som verre er. Og som om det ikke er nok, lar hovedstrømsmediene seg diktere av en minister som i fylla kløp minst ti menn i skrittet, erklærte at hun ville ha kar, for så å dra med seg en ung, overstadig beruset gutt ut i en åker der hun hadde høylytt, offentlig sex, og anklaget guttungen for overgrep mot seg selv i ettertid. Imens står maktpersoner i kø og presenterer det ene kreative tiltaket etter det andre for å begrense ytringsfriheten som også hovedstrømsmediene er avhengig av for å leve. Uten at de reagerer.

Norges nasjonale telegrambyrå danner fortroppen for den radikaliserte, ytringsfrihetsfiendtlige pressen som har kastet vrak på den maktkritiske rollen demokratiet er avhengig av for å bestå og utvikle seg. Ingenting avslører dem så grundig som den mangelfulle, villedende rapporteringen av de historiske begivenhetene som skjer hos vår viktigste allierte, USA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon