annonse

I en artikkel på Resett 29.11.2018 spurte vi om hva som nå ville skje med «den tidligere SV-eren og alltid smilende «toppdiplomaten» Erik Solheim» etter hans mange sortier fra mislykkede internasjonale engasjementer, nå sist etter han ble sparket som leder for FNs Miljøvernprogram (UNEP)? 

Solheim hadde flydd, spist og overnattet på første klasse for over 4 millioner kroner og knapt satt sine bein i hovedkvarteret til FNs Miljøvernprogram i Nairobi i løpet av de knapt 22 månedene han var sjef for organisasjonen.

Hans skjødesløse omgang med FNs budsjetter, hans egen manglende omtanke for miljøet og hans sviktende lederskap som sjef for FNs Miljøvernprogram vakte internasjonal oppsikt. Mens hans venner i norsk UD ikke fant det særlig bemerkelsesverdig, reagerte de øvrige nordiske land og gikk til det høyst uvanlige skritt å forlange Solheim fjernet. Han måtte gå på dagen.

annonse

Men det er merkelig hvordan enkelte feite katter med talegaver, et bredt smil og nettverket i orden har en særegen evne til alltid å lande med beina først og løpe videre som om ingen ting skulle skjedd.

Les også: Fikk sparken i FN. Nå skal SV-Solheim «utnytte» sine kontakter i Afrika for Kjell Inge Røkke

Så vi antok i samme artikkel, at Solheim som antakelig må ha en særdeles lav stjerne hos vanlige rekrutteringsbyråer med respekt for seg selv, kanskje kunne få «en ny jobb av Kjell Inge Røkke i REV Ocean.» Du vet de som ville bygge den BigBlueMegaRøkkePenisForlengerSkyskraperen på Fornebu.

annonse

Nå viser det seg, et halvt år etter, at vi fikk helt rett i våre bange anelser. Det er akkurat det som har skjedd. Erik Solheim har fått ny jobb som leder i, ja det er ikke tull, Plastic Revolution Foundationsom eies av REV Ocean som eies av Røkke. Solheim skal rapportere til Nina Jensen, tidligere leder av WWF og søsteren til Finansministeren, som Røkke rekrutterte til å lede REV Ocean.

Det hører med til historien at Gry Ulverud, Erik Solheims kone, tilfeldigvis er Strategidirektør i REV Ocean. Hun ble forståelig nok rekruttert før Solheim ble sparket fra UNEP. At UNEP undertegnet et MoU om samarbeid med REV Ocean like før Solheim måtte gå, er sikkerhet også bare en tilfeldighet.

Solheim skal begynne å arbeide i Ghana «fordi landet er et av landene i verden som sliter mest med plast-forsøpling – og fordi president Nana Akufo-Addo har ambisjoner om at hovedstaden Accra skal bli den reneste byen i Afrika,» sier Nina Jensen til VG.

Vi kjenner ikke president Nana Akufo-Addo fra Ghana, men det er sikkert ingen tilfeldighet at den ghanesiske presidenten er med i statsminister Erna Solbergs internasjonale høynivåpanel for bærekraftig havøkonomi og at Aker Energy skal drive et stort oljeprosjekt i Ghana, hvor det skalinvesteres 40 milliarder kroner tilutbygging av et oljefelt.

Ifølge VG, bedyrer imidlertid Nina Jensen at plast-prosjektet ikke er noe Røkke starter opp for å få velvilje til oljeprosjektet, men at Kjell Inge Røkke med sin ideelle havsatsning ønsker å gi noe tilbake til samfunnet av alt det han har skapt.

annonse

Det er vel og bra og det politiske nettverket til Røkke med sine tentakler langt ned i Arbeiderpartiet og nå også langt inn i Solberg-regjeringen, er sikkert ren velgjørenhet og altruisme for å redde verdenshavene, hele kloden og alle barna i Afrika. I sånne storslåtte planer passer den aldri beskjedne Solheim utmerket inn.

Les også: Koranskoledebatten: – Frykten for å brenne i helvete motiverer barn og ungdom til å være lojale mot islam

Det har helt sikkert ikke noe å gjøre med at miljøverneren Solheim kan fortsette å fly verden rundt og pumpe ut CO2 på første klasse, eller at Røkke kan få pumpe olje i Ghana. Ghana er ikke det mest korrupte landet i Afrika. Det er faktisk flere som er mer korrupte.

Vi får imidlertid ha et lønnlig håp om at Solheim med hans brede smil, vinnende vesen og utstrakte internasjonale nettverk, som det for øvrig er vi skattebetalere som har betalt for, er villig til å tilbringe mer tid og gjøre gode gjerninger for Røkke i Ghana enn han var villig til å gjøre for UNEP i Kenya, for der var han nesten ikke i det hele tatt..

Vi venter i spenning på hvor lenge den miljøvernrevolusjonære kapitalistkonvertitten Erik Solheim med det brede gliset varer i stillingen som leder for Plastic Revolution Foundation før Røkke tar en Trump og sier «You are fired!»

Jeg tipper at neste stopp blir som leder for Santalmisjonen. Der er det også mye rart som foregår. Og de er også veldig opptatt av Afrika og sånt. Nei, India er det. Men det må jo være greit. Det er minst like langt til India også og mange bonuspoeng å hente og mye CO2 å spy ut.

Santalmisjonen neste stopp. Det er bare et spørsmål om tid, antakelig kort tid.

Som sagt, jeg har fått rett før!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse