Steve Bannon under et arrangement i regi av nettstedet document.no i Oslo Militære Samfund fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Man observerer medienes forsøk på å diskreditere Steve Bannon i forbindelse med hans besøk til De Nordiske Mediedagene i Bergen forleden.

annonse

Det beskrives som ett av de mest kontroversielle politiske besøk man har hatt på mange år. Er en tidligere valgkampleder for en demokratisk valgt president virkelig ett så kontroversielt besøk? Har det virkelig vært så ensrettet meningsmonopol i nordiske medier i mange år?

annonse

Bannon og hans retorikk og politikk er motstander av den oppløsningen vi ser av nasjonalstaten i dag, der trygghet og sikkerhet ofres for at eliten på død og liv skal gjennomføre sitt prosjekt, der sosial dumping er i ferd med å bli normen i mange yrkesgrupper. Voldtekter og stadig grovere vold blir dagligdags. Demokratiske prosesser blir oversett eller utelatt – som f.eks kommune sammenslåingen, ACER og global compact for migration. Dette er i stor grad politikere og journalistenes syn på hvordan landet skal utvikles og hvilken retning landet skal ta. Ikke nødvendigvis folkets ønsker. Vi vet faktisk ikke, siden det ikke ble utført noen demokratisk avstemning i to av disse sakene. Vedrørende kommunesammenslåing så viste jo politikerne våre i hvilken grad de vektlegger folkets røst.

Er det blitt kontroversielt å mene, eller være i mot denne utviklingen? Er det blitt kontroversielt å mene at folkeavstemninger burde være førende i nasjonalt viktige saker som vil berøre oss alle? Og mener virkelig journalister og politikere at folkeavstemninger ikke skal være førende for hvilket valg man tar?

Les også: Radikal aktivist skal ha angrepet en mann i Oslo sentrum fredag, i forbindelse med Steve Bannons foredrag

annonse
annonse

De følger tilsynelatende ikke lenger folkeviljen, men kjører sitt eget løp der grupper i befolkningen stemples for sine meninger og settes i sammenheng med nazister og fascister. Politiet gjennomfører razziaer i privatboliger pga kontroversielle uttalelser. Folk angripes både i media og på gaten på bakgrunn av (for noen) feil holdninger og meninger. Sentrale politikere som Rotevatn og Grande går offentlig til angrep på frie, usubsidierte medier.

Les også: Ideenes frie markedsplass – og Steve Bannon

Ser de virkelig ikke selv hvor galt dette ser ut? Ser de virkelig ikke paralellene til historien og de regimene dette er i ferd med å utvikle seg til? Er det egentlig så rart at folk som Bannon får økende støtte fra arbeiderklassen? Folk som føler eget land styres i større og større grad etter globalismens og elitens ønsker og premisser.

Dette er i ferd med å utvikle seg til ett høyst usunt demokrati.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.