Vebjørn Selbekk under KrFs ekstraordinære landsmøte på Gardermoen i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk er kritisk til de som vil forhindre Alliansen og SIAN fra å være til stede på Arendalsuka. 

I forrige uke bestemte Rådet for Arendalsuka at det politiske partiet Alliansen og organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) skal få delta under Arendalsuka i år. Mange reagerer sterkt på dette, og Arbeiderpartiet truer med å trekke seg fra arrangementet.

Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne avisen Dagen synes derimot at Alliansen og SIAN bør være velkomne til Arendalsuka.

annonse

– Jeg synes det er noe vi bør tillate i ytringsfrihetens navn. Alliansen er jo et lovlig, politisk parti som har stilt til valg i Norge, så det å utestengt dem fra å holde stand på Arendalsuka mener jeg er problematisk.

Les også: Vebjørn Selbekk forsvarer Resett etter boikott-kampanje, Brynjar Meling raser

Kritisk

Selbekk understreker at han er sterkt kritisk til det Alliansen står for. Det er særlig benektelsen av Holocaust han misliker.

annonse

– Jeg må presisere at jeg er svært kritisk til det Alliansen står for. Spesielt Holocaust-fornektelsen synes jeg er særlig problematisk. Men man bekjemper ikke tankegods man er uenig i med å boikotte og forby. Jeg har mer tro på det å møter ulike meninger i åpent lende. Hvis man forbyr er man med på å bekrefte konspirasjonsteorier mange har. Da er det bedre at de stiller opp og blir avkledd, sier han.

Maktarrogant bagasje

Arbeiderpartiet har, ved partisekretær Kjersti Stenseng, varslet at de vurderer boikott av Arendalsuka, etter at Alliansen og SIAN fikk klarsignal til å delta. Vebjørn Selbekk tror at dette kun gagner de kreftene Ap ønsker å bekjempe. 

– Det har jeg lite sans for. Dette handler om en mye større debatt om no-platforming. Mitt standpunkt er at det tror jeg bare er kontraproduktivt. 

Aps «bagasje» gir en uheldig signaleffekt, mener Dagen-redaktøren. 

annonse

– At Ap, som Norges største parti, med den makten de har, sier som de gjør, sørger bare for å gjøre Alliansen mer interessant. Med den litt maktarroganse bagasjen Ap har, kommer den signaleffekten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon