Illustrasjonsbilde: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Gammelmedia leser Resett. De saumfarer kommentarfeltet vårt i håp om å finne noe de kan lage en sak på. Av og til så skjer det som ikke burde skje – en kommentar som skulle ha vært slettet, slipper igjennom. 

Da er ramaskriket igang.

Dagbladet skrev en lang og vond artikkel om et makabert bilde som hadde sluppet gjennom sensuren ved en feiltagelse. Dette bildet skulle definitivt blitt slettet og det viste seg at det hadde sluppet igjennom da det lå i en link som ikke automatisk ble vist, men hvor man måtte trykke på en link for å se det. Dårlig jobb av moderatoren? Definitivt. Men hvem har vel ikke gjort en dårlig jobb en eller annen gang i livet?

annonse

Hadde intensjonen til Resett vært å slippe igjennom bilder som viser makabre situasjoner, så hadde Dagbladets kampanje vært på sin plass. Men vi har en klar regel på at slikt noe skal slettes. Når det da viser seg at dette bildet ble sluppet igjennom på grunn av en feil eller gjerne slurv om man vil, så kan ikke Resett som organisasjon lastes for dette.

Dette visste Dagbladets journalister når de skrev saken. Det er her vi ser hva slags agenda de har ovenfor oss. Istedet for å godta denne forklaringen, som faktisk er sannheten, så kjører Dagbladet i vei med en beskrivelse av bildet og viser til Resetts egne regler fra kommentarfeltet. Man ønsker altså å skape et inntrykk i artikkelen om at Resett ikke følger sine egne regler. Når så journalistene tar kontakt med vår redaktør, Helge Lurås, så skriver de at han skylder på mengden kommentarer vi får inn.

Resett har ikke som Dagbladet millionstøtte fra staten. Gammelmedia liker å fremstille Resett som milliardærers egen lekegrind, hvor man har en utømmelig pengesekk å ta av. Det er så langt fra sannheten som det er mulig å komme. Resett har et svært stramt budsjett og ville ikke ha overlevd engang uten støtte fra leserne våre. Når Dagbladet så kontakter advokaten til de etterlatte etter Maren Ueland som så tragisk ble myrdet i Marokko, så er det at de virkelig tråkker over en grense.

Bildet viste nemlig et makabert syn som involverte den norske og danske jenta som ble drept av islamister i Marrakech fjellene. Advokaten ønsket naturlig nok ikke å kommentere noe sånt. Hvorvidt Dagbladets journalister opplyste ham om at bildet var publisert ved en feiltagelse, vites ikke, men er heller tvilsomt. Grunnen til at vi kan si det, er at de i neste omgang kontakter Axel Due, som er seniorrådgiver i Kripos.

annonse

– Vi får mange spørsmål om lovligheten av innlegg. Vurderinger av om noe er straffbart må gjøres i en konkret sak, så vi kan ikke gi en direkte vurdering av akkurat postingen du spør om, sa Due til Dagbladet.

Så er det at Dagbladet virkelig viser at de både driver med falske nyheter og har en ondsinnet agenda ovenfor Resett.

De bruker Dues uttalelse på et generelt grunnlag om at folk ikke tenker over konsekvensene av hva det de deler på internett kan bli, og setter den i sammenheng med Resett når de skriver: «det er liten tvil om at Kripos ville ha fattet interesse for dette bildet».  Det er en svært grov og helt uakseptabel sammenligning å gjøre så lenge journalistene på dette tidspunktet visste hvorfor bildet hadde blitt godkjent.

De fortsetter så med å trekke sammenligning til de personene i Danmark som har blitt siktet for å ha delt drapsvideoen av disse jentene på sosiale medier. Alt sammen helt uten å nevne at dette bildet aldri skulle ha vært godkjent, at redaktør Lurås forklarer hvorfor det har skjedd og sier at bildet selvsagt skal slettes umiddelbart, noe det ble. Dagbladet forsøker her å skape et inntrykk av at Resett med viten og vilje har publisert et makabert og helt uakseptabelt bilde.

De mener altså at Lurås lyver.

annonse

Som om ikke dette var nok, så innleder de hele artikkelen med å omtale Resett som «ytre-høyre-nettstedet Resett». Det er like makabert og falskt som resten av artikkelen de kom med. Det inneholder også en stempling, regelrette usannheter og ikke så rent lite ondskapsfullhet og hat i tillegg.

Resett har folk i redaksjonen som politisk befinner seg i en spennvidde fra FrP til Senterpartiet. Mener Dagbladet at FrP er ytre høyre? Hvis så, mener de at Senterpartiet også er det?

Denne artikkelen sier litt om hvilken giftig agenda Dagbladet har. Den sier også at de i likhet med VG er villige til å konstruere situasjoner for å oppnå det de vil og ikke minst så viser den at de driver med falske nyheter.

Resett tar imidlertid denne glippen alvorlig og har skjerpet sine rutiner for å unngå at noe slikt skal skje igjen. At det alikevel kan skje er alltid en mulighet. Vi er såpass ærlige at vi innrømmer det. Hvordan Dagbladet stiller seg til hva som skjer på deres eget kommentarfelt vet ikke vi, men det vi vet er at det ikke alltid er like pent det heller. Dagbladet har jo stengt sitt kommentarfelt, i ytringsfrihetens navn må vite, men det er jo muligheter for å kommentere på Facebook siden deres.

Selv med alle sine millioner i statsstøtte klarer altså ikke Dagbladet heller å ha moderatorer som holder kommentarfeltet sitt fritt for det som skulle ha vært luket bort. Du kan lese mer om dette her: Oppfordring til drap og tortur på Alliansen-medlemmer i Dagbladets kommentarfelt på Facebook

Kan det være at dette skjer  fordi også Dagbladet har mennesker i arbeid som gjør feil eller slurver? Eller er det fordi slike meningsytringer er helt ok fordi de er rettet mot noen som Dagbladet ikke liker?

Jeg bare spør.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon