Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En debattant oppfordret til drap på Alliansens partileder og støttespillere i en kommentar i Dagbladets kommentarfelt på Facebook.

annonse

Resett er blitt kraftig kritisert for å tillate det som av noen karakteriseres som «hatefulle ytringer» i kommentarfeltene, både på egne nettsider og i sosiale medier. Stadig dukker det imidlertid opp saker som eksemplifiserer at det ikke bare er i Resetts kommentarfelt at enkelte tråkker over grensene. 

Les også: Høyreorientert debattant kalt «hjernedød, høyreekstrem fitte» i Dagsavisens kommentarfelt på Facebook

Oppfordrer til drap

I kommentarfeltet under et av Dagbladets innlegg på Facebook, der avisen hadde delt delt en nyhetsartikkel, valgte en person å poste en oppfordring til drap på Alliansens partileder Hans Jørgen Lysglimt Johansen og partiets medlemmer.

Nyhetsartikkelen som ble kommentert dreide seg om at Arbeiderpartiet truet med å boikotte Arendalsuka dersom Alliansen og Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) deltar.

– Lysglimt og hans allianse av tullinger bør dyppes i tjære, rulles i fjær, før de blir slept ut på fjorden utenfor Arendal, bundet til en vasstrukken tømmerstokk, skrev en mann i kommentarfeltet.

Tortur

Etter at en annen person mente at det ville være miljøkriminalitet å kaste Alliansen på sjøen, fremmet mannen et annet forslag.

– Henge dem opp etter øyelokkene og piske dem til de blunker?

Ble liggende i timesvis

Resett ble tipset om kommentarene torsdag formiddag. Da hadde kommentaren ligget ute i mer enn 11 timer.

Resett har søkt Dagbladet for en kommentar til saken. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.