Foto: Richard Sowersby/REX
annonse
annonse

Den australske muslimen Ihsas Khan er funnet skyldig i å ha angrepet en 57 år gammel mann i Sydney fordi offeret hadde på seg en skjorte med amerikansk motiv.

Men det var ikke hans egentlig plan.

Ihsas Khan planla å spasere rundt i University of Sydney og angripe alle som bar en jødisk kippa på hodet med en machete. Det fremkom da han for noen dager siden stod for retten.

annonse

Les også: Forsker vil heller bli angrepet med machete enn med kniv

– Jeg planla å bruke min machete på jødiske studenter på universitetet for å drepe dem, bare folk som bær det jødiske hodeplagget, kippa, sa Khan ifølge United With Israel, som siterer Algemeiner.

Macheteangrepet mot hans nabo, 57 år gamle Wayne Greenhalgh i bydelen Minto i Sydney, som han ble funnet skyldig i, fant sted i 2016.

En selvradikalisert ekstremistisk muslim

annonse

Greenhalgh ble brakt til sykehus i kritisk tilstand, men overlevde. Khan påstod at han led av en psykisk sykdom og mente derfor at han var uskyldig og ikke kunne dømmes. Det trodde verken anklageren eller dommeren på. Påtalemyndighetens representant mente at Khan var en «selvradikalisert ekstremistisk muslim» som støttet den islamske statens terroristgruppe.

Les også: Sjokkerende video: Mann med Machete-kniv løs på t-banen i London

I retten fortalte muslimen at det var jødiske studenter han ville drepe og at han var «fylt av hat» og ville hevne «det som skjedde i Palestina».

Medlem av eksekutivrådet for australsk jødedom, Alex Ryvchin, sier at vitnesbyrdet var en påminnelse om at «trusselen mot vårt samfunn, både fra organiserte grupper av ekstremister og fra enslige, er veldig reell.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon