Resett-kommentator Maria Zähler. Foto: MIKLOS LUKACS
annonse
annonse

Lørdag 1. juni til søndag 2. juni arrangerer Partiet De Kristne et arrangement kalt PDK Convention, der de har invitert en rekke samfunnsdebattanter og andre engasjerte røster til å tale. 

På talerlisten står blant annet Sigbjørn Gjelsvik, som sitter på Stortinget for Senterpartiet, samfunnsdebattanten Hanne Nabintu Herland, PDKs Lill May Vestly, Document-redaktør Hans Rustad, samt Resetts egen Maria Zähler. Det fullstendige programmet kan leses på arrangementets hjemmeside.

Arrangementet finner sted på Høyres Hus i Oslo sentrum, et steinkast fra Stortinget, og starter lørdag morgen med avslutning søndag ettermiddag.

annonse

Temaene som skal dekkes under helgen rommer alt fra barnevern og medienes makt, til innvandring og antisemittisme. 

Les også: FNs migrasjonsplan en ny spiker i kisten til nasjonalstaten

Trygghet og frihet

Maria Zähler har fått æren av å dekke innvandringsområdet i sin tale søndag morgen. Hun sier til Resett at hun ser frem til å få snakke ut om en av sine hjertesaker.

annonse

– Opplegget er inndelt i bolker med flere talere per bolk, og i min bolk er det trygghet og frihet som er temaet. Jeg kommer til å fokusere på hvordan det kulturelle fellesskapet i nasjonalstaten er helt avgjørende for det at vi har vært et veldig trygt og harmonisk samfunn, og at vi derav også er friere som folk enn det vi vet at folk er i verdens mest heterogene samfunn, sier hun.

Viktig debatt

Zähler understreker det avgjørende i temaet hun skal snakke om.

– Det er jo kjernen i det jeg snakker aller mest om, så jeg ser veldig frem til å få snakke uforstyrret om det. Dette er jo ting jeg sikkert har sagt veldig mange ganger før, men stadig viser det seg at det er behov for å si disse tingene både en og to og tre ganger ekstra. Det er en uhyre viktig debatt, som handler om selve essensen i det vi er som samfunn. Vi er en nasjonalstat, men med fortsatt høy innvandring, drives vi videre i den multikulturelle prosessen, også er vi brått ikke det lenger, en dag i fremtiden. Det har selvfølgelig enorme, vidtgående konsekvenser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon