Frp-leder Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter den massive motstanden mot bompenger landet rundt har Siv Jensen kalt inn til et ekstraordinært landsstyremøte. Og det ryktes i flere medier at selv Siv har fått nok av bompenger.

Etter at Carl I. Hagen gikk ut og antyder at FrP kan forlate regjeringen om ikke de nå får mere gjennomslag for sin bompengepolitikk, florerer nå media over av spekulasjoner på hva som vil bli resultatet etter møte førstkommende onsdag. FNB sin eksplosive vekst landet rundt har fått selv den mest ihuga FrP tilhenger til å rynke på nesen. Noe må gjøres, og partiet må bevise for sine velgere at de står for det de ble valgt inn i regjering for. Misnøyen er stor og fallhøyden større for partiet som har hatt bompenger som en av sine fanesaker.

Les også: Frp vil true med å forlate regjeringen

annonse

Etter ramaskriket rundt Sylvi Listhaugs sorti grunnet hennes fb post har FrP hatt en dalende oppslutning blant sine kjernevelgere. Sylvi har alltid klart å være den som samler troppene i FrP. Men da Siv Jensen ofret henne for å bli sittende i regjering så var det mange som vendte FrP ryggen. Og siden har bare misnøyen med partiet som var ansett som en motpart til de etablerte vokst seg stadig større. Nok er faktisk nok selv for FrP sine velgere. Og dette har mulig omsider og gått inn hos Siv Jensen. FrP sin siste meningsmåling i Bergen er en katastrofe, 2,7% mens FNB fikk 24,5% og er størst i Norges nest største by. Dette har rystet de etablerte partier som fremdeles prøver fanatisk å undergrave FNB som et ensaksparti.

Les også: Frp vil true med å forlate regjeringen

Om Siv Jensen nå skal klare å ri FrP til gamle høyder er heller tvilsomt med 3 mnd. igjen til valget. Til det er det alt for kort tid å få noe vedtatt i storting og satt ut i praksis. Løfter holder bare ikke lenger for FrP, de må faktisk levere resultater. Og det eneste som kan gi Fremskrittspartiet en anelse av verdighet igjen er å stå rakrygget med sine velgere og gå ut av regjering.

Alternativt 1% av oljefondet til bompenger. Men selv en optimist i medvind og med sol i ryggen tror ikke på eventyr.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon