Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Stefan Löfven klandres av en mannlig Facebook-bruker for å være ansvarlig for et knivangrep på hans barnebarns venn. Det skaper furore i kommentarfeltet.

annonse

En svensk Facebook-bruker ved navn Sven Lundgren la nylig ut et bilde på den sosiale plattformen, som viser det som skal være en venn av hans barnebarn, med et svært alvorlig knivsår på halsen, som er sydd.

Les også: Sverige – et land på bristepunktet

Sven Lundgren er klar på hvor han mener skylden for det angivelige angrepet ligger. Han mener dette er et resultat av statsminister Stefan Löfvens politikk.

– Her ser dere resultatet av knivskjæringen i Anderstorp av mitt barnebarns kompis. Kan man komme nærmere døden? Bare millimeteren fra halspulsåren. Dette er et resultat av Stefan Löfvens drømmesamfunn, skriver Lundgren i innlegget.

Tusenvis av delinger

Facebook-posten har rukket å bli delt flere tusen ganger, og det er i skrivende stund kommet inn hundrevis av kommentarer. Flere uttrykker frustrasjon over kriminalitetsutviklingen i Sverige, og slutter seg til Lundgrens fordømmelse av den svenske regjeringen. 

– Dessverre er våre ryggradsløse politikere medskyldige, skriver en. 

– Sånn vil Stefan ha det, skriver en annen. 

– Velkommen til det nye Sverige. Dette er bare begynnelsen. Verre kommer det til å bli, skriver en tredje.

Les også: Helsingborg: Jødisk kvinne stukket ned på åpen gate, av muslim

Kritikk

Men flere ytrer seg også kritisk til at Stefan Löfven og politikerne får skylden for det angivelige angrepet. 

– Ditt barnebarns venn har blitt knivskåret i halsene, av gud vet hvilken årsak. Og du bruker det som brensel for å fyre opp under din egen politiske agenda. Hvordan låter det i ditt hode? Klinger det bra? Så ekkelt og respektløst, skriver en bruker.

 

– Veldig kjedelig hendelse, men man kan vel ikke skylde på noen annen enn den som holdt kniven? skriver en annen. 

– Stakkars barn, men å skylde på Löfven er respektløst. Hvordan tenker man her? Enfoldig og unyansert, skriver en tredje bruker. 

Skylder på SD

En bruker hevder også i en kommentar at det er en SD-sympatisør som skal ha begått den svært grove voldshandlingen. 

– Det som er verst synes jeg er at få later til å vite at gjerningsmannen er en svensk sverigedemokrat. 

Resett erfarer imidlertid at denne påstanden ikke kan bekreftes på det nåværende tidspunkt. Eventuelle tips tas imot med takknemlighet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.