Oslo FrP, med førstekandidat Aina Stenersen i spissen, aksjonerer mot nye bomstasjoner 1. juni. på bl.a. Østre Aker i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bompengesaken gjør allminnelige folk så forbannet, at Frp bør gå ut av regjering. Nedprioriteringen av innvandringspolitikken er imidlertid slående. 

annonse

Som om ikke folk i Oslo, og ellers rundt omkring i landet også for så vidt, betalte nok bompenger fra før. Nå er det altså kommet på plass over 50 (!!!) nye bommer i hovedstaden. De svakeste må snu på krona for å besøke mor og far på graven, hente i barnehagen og komme seg til jobb. Det er på høy tid at folk reagerer. Jeg skjønner bare ikke hvorfor det ikke er reagert før nå. Hvorfor finner folk seg i så mye i dette landet?

Det må vi slutte med. Jeg er anti-revolusjonær, men her kan vi komme franskmennene litt i møte. Vi må begynne å stå opp og si ifra. Vi trenger ikke å være så fordømt konforme hele tiden. Dette er ikke greit. Det er en utrolig usosial form for pengeinnkreving, og rammer de svakeste aller hardest. De bemidlede bryr seg ikke så mye om bompenger. Det er ikke de som snur på krona.

Det er ikke lenge siden Resett kunne rapportere om en ung bilist som fortalte at hun har 3000 kroner i månedlige bomutgifter, da det simpelthen ikke finnes kollektivtilbud som passer hennes arbeidstider. Det har kommet mange lignende beretninger, og de er helt uholdbare.

Les også: KrF og Venstre vil ikke vike om bompenger

Frekke politikere

Vi har et proppfullt oljefond, som politikerne er frekke nok til å si ikke skal investeres i Norge i det hele tatt, mens stadig flere lever på bidrag og får penger uten å gjøre noe. Skatter og avgifter ligger på et høyt nivå. Da er det klart folk blir forbannet av at politikerne krever så skyhøye avgifter, bare for å kjøre bilen du allerede betaler en drøss av avgifter på gjennom et område.

Det er toppen av frekkhet når Lan Marie Nguyen Berg, fra sin privilegerte posisjon, utbasunerer at hun elsker bompenger. Det hun sier hun elsker er rett og slett en politikk som kommer til å sørge for at Oslos indre by etterhvert primært vil være et område for den komfortable middelklassen og de rike, for personer som har råd til å kjøpe seg en leilighet der de ikke har behov for bil, eller for personer som har råd til å betale bompengene. Byråden elsker at folk med lave inntekter tvinges til å betale tusenvis av kroner vær måned i bomavgifter, og at de rike betaler samme beløp.

Dette er å pine befolkningen. Dersom det er så uhyre viktig å få folk til å la bilen stå, så har man en enorm jobb å gjøre i kollektivtrafikken, snarere enn å begrense folks alternativer. MDG har en tendens til å glemme at man ikke kan sage av et ben før man har et annet å stå på. Det gjelder både i debatten om bilisme og kollektivtrafikk, og i oljepolitikken.

Vi trenger ikke bompenger for å finansiere noe som helst. Vi har så høye skatter, og politikerne bruker pengene uansvarlig. Man drysser penger over næringer som ikke er lønnsomme og deler ut til alskens organisasjoner, og velferdsinnvandringen fortsetter.

Kapasitetsøkning

MDG lever i en drømmeverden, og er opptatt av å «pynte» Oslo med harry og vulgære blomsterkasser og stativer, og å tilrettelegge for sykkel, sykkel og sykkel, i stedet for å ta de store, grunnleggende samferdselsløftene. Alle ønsker ikke å sykle, og dessuten overser man det faktum at det ikke er mulig å sykle i Oslo halvparten av året. Hvis man vil ha folk ut av bilen får man faktisk begynne å gjøre noe for å øke kapasiteten drastisk i kollektivtrafikken, og senke prisene merkbart. MDG i Oslo får ikke til noen av delene. 

Bompengesaken er blitt så opprørende for veldig mange vanlige folk over hele landet, at et parti som Frp ikke lenger kan finne seg i at deres kjernevelgere, som mister tillit til partiet for hver dag som går, blir behandlet slik av den politiske eliten, uten å utraderes ved neste valg. 

Nå er det bare å krysse fingrene for at Frp går ut av regjering, og at vi får et parti i opposisjon til radikal multikultur og frekk avgiftspolitikk igjen. Det er nå på tide at Frp tar hatten sin og går. Så må nye, konservative folk inn og opp. Andre må bort. Prioriteringer må avklares.

Les også: Fremskrittspartiet ut av regjering? Neppe

Betenkelig

Det eneste som gjør meg betenkt her er at det ikke er innvandring som kan bli den siste dråpen, men bompenger. Til tross for signeringen av FNs migrasjonspakt, tusenvis av kvoteflyktninger og høy familieinnvandring. Selvsagt er bompenger en viktig sak for Frp, men det er alarmerende at innvandringssaken, som er så utrolig viktig for fremtiden, ikke prioriteres som den profilsaken den er for partiet. Hadde det ikke vært for den ekstremt ulønnsomme innvandringen hadde vi dessuten hatt mer penger til overs å bruke på bedre veier. 

Ja, det er så klart noe i det med at den førte politikken hadde vært mer sosialliberal og antagonistisk overfor vanlige folk uten Frp, men det viktigste nå er at konservative krefter kan vinne neste valg. Oppslutningen om konservative partier må opp for å få endringer. Da kan ikke partier som Frp administrere venstreliberal innvandrings- og avgiftspolitikk.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.