Mattias Tesfaye. Foto fra Socialdemokratiet Danmark
annonse
annonse

Stjerneskuddet i det danske Socialdemokratiet, Mattias Tesfaye, mener det mest solidariske Danmark kan gjøre, er å stenge grensene og hjelpe flyktninger der de er.

Nå ligger partiet an til å få regjeringsmakt, skriver VG. Tesfaye, som selv har etiopisk far, men som har bodd hele sitt liv i Danmark, understreker at partiets fremgang ikke kun skyldes en strammere innvandringspolitikk:

– Vår innvandringspolitikk har åpnet døren inn til gamle velgere som nå begynner å lytte til det vi sier, men det er ikke det som får dem til å komme tilbake til oss, forklarer Tesfaye, som trolig blir statsråd hvis partiet hans vinner valget.

annonse

Les også: Sensasjonelle meningsmålinger i Danmark

Velferdspolitikk

– Vi kan ikke vinne valg på innvandringspolitikken, men vi kan tape valg på den. Vi kan kun vinne valg på klassisk sosialdemokratisk velferdspolitikk, men det er ingen som lytter til oss hvis de tror vi vil åpne dører for innvandring.

Folketingsvalget i Danmark holdes onsdag 5. juni.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon