Foto: Mark Thompson/Getty Images/AFP

Verdensmesteren i Formel 1, Lewis Hamilton fra Stevenage utenfor London i England, er aktiv på sosiale medier hvor han stolt viser frem sin ekstragavante livsstil. Hans to hunder, bulldogene Roscoe og Coco, får fly i Hamiltons privatjet verden rundt i en usannsynlig luksus. 

Skjermdump fra Instagram.
annonse

Vil redde verden

Hamilton er imidlertid opptatt av å redde verden ifølge ham selv. Han har derfor valgt å bli vegetarianer.

– Jeg stoppet å spise rødt kjøtt for to år siden. Jeg har generelt sett vært pescetarianer (Betegnelsen pescetarianer brukes om dem som konsekvent ikke spiser kjøtt, men som spiser fisk) under mesteparten av året, men nå har jeg også kuttet ut fisk.

– Den forurensingen det blir av den mengden kyr som produseres er helt utrolig. Kjøttproduksjonen er grusom og jeg ønsker meg et sunnere liv, sier Hamilton til Daily Mail.

Skjermdump fra Instagram.

Les også: Flyturene til Petter Stordalen i løpet av bare én måned tilsvarer en nordmanns gjennomsnittlige kjøring av dieselbil i 19 år

Han sier imidlertid ingenting om at flyturen i hans private jetfly mellom Heathrow i London og LAX i Los Angeles gir et estimert utslipp på 1.67 tonn med CO2, bare for at hans to hunder skal få tatt seg en tur på stranda i Malibu.

Likheter med ekteparet Stordalen

Ekteparet Stordalen har en tilsvarende filosofi, hvor de ønsker at folk skal spise mindre kjøtt og helst bli vegetarianere for å hjelpe på klimakrisen de mener skjer, mens de selv bruker privatfly og kjører rundt i dyre biler.

Les også: Gunhild Stordalens kjøtt-rapport hudflettes

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.