Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Det er i lokalavisen Vårt Oslo at bystyremedlem Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) forsvarer den gullkantede barnepassordningen som gir Oslopolitikerne mulighet til å få refundert opp til 2506 kroner per dag for barnepass.

annonse

Det var nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo som først forsvarte ordningen. To politikere har i inneværende periode benyttet seg av ordningen.

Politikerne får fra før godt betalt for å gå på møter. Medlemmer av bystyret får 29.292 kroner per år. Deretter 3662 kroner for korte møter og 6102 kroner for et heldagsmøte, påpeker redaktør i nettavisen, Jarle Aaabø.

Men det stopper ikke Eidsvoll fra å forsvare den gullkantede ordningen.

– Demokratiet trenger at alle kan delta, også småbarnsforeldre. Jeg håper at det nye bystyret etter valget til høsten har enda flere småbarnsforeldre og at de som trenger det benytter seg at muligheten til å få dekket kostnader til barnepass, skriver Eidsvoll hos lokalavisen Vårt Oslo.

annonse
annonse

Bedre ordning enn for politifolk

I kommentarfeltet får hun imidlertid kraftig svar på tiltale:

«Unskyld meg, men det er flere av oss som har barn og full jobb.  Hvor kan jeg søke om støtte til barnepass?», skriver en leser.

«Den nye eliten som klapper hverandre på skuldrene og beskytter hverandre så langt det lar seg gjøre så lenge de er innenfor den samme politiske blokken», skriver en annen leser.

En tredje leser påpeker at mange som jobber skift i politi, brannvesen, helsevesen og andre kritikse tjenester ikke har krav på samme ordning.

«Vi som jobber turnus og skiftarbeid er også på jobb kvelder, netter, helger og helligdager mulig å få støtte til barnepass da?»

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.