Illustrasjonsbilde. (Photo by William WEST / AFP)

Shoma fra Bangladesh kom offisielt til Australia for å studere.

annonse

Men i virkeligheten kom hun for å drepe. Etter å ha stukket en kniv i nakken på sin husvert, er hun nå dømt til 42 år i fengsel.

Den 24 år gamle internasjonale studenten Shoma kom til Australia iført en burka, som hun aldri har tatt av seg. Hvorvidt hun får holde burkaen på i det australske fengselet der hun nå må sone er uklart. Under rettsmøtet i Melbourne stilte hun opp i en burka der kun øynene var synlige. Hun nektet å reise seg for dommeren, og innrømmet av knivdrapet var lenge planlagt, og ment som en terroraksjon.

Ifølge Daily Mail dyttet hun en 25 cm lang kjøkkenkniv inn i den 42 år gamle husverten Roger Singaravelus nakke. Han døde ved siden av sin femårige datter inne i sitt hjem den 9. februar 2018. Shoma hadde vært i Australia på et studentvisum i bare en uke da hun angrep Singaravelu.

Les også: Mot et land med trinemelk og lynghonning

Dommeren: Avskyelig og feigt

I retten kalte dommeren Lesley Ann drapet for en avskyelig og feig forbrytelse. «Denne australske familien var generøs nok til å åpne sitt hjem for en fremmed, og lider nå fysisk, følelsesmessig og økonomisk,» sa hun.

Den unge kvinnen var påmeldt et kurs i lingvistikk på La Trobe University, men innrømmet at hun hadde lett etter noen å angripe siden hun kom til Australia.

Hun fortalte i retten at hun hadde øvd på angrepet ved å stikke kniver i en pute da hun bodde hos en annen familie, men valgte å angripe Singaravelu, fordi han var sårbar.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.