Pete Buttigieg ønsker å bli Demokratenes kandidat ved neste presidentvalg. Her snakker han med media etter en tale ved University of Indiana 11. juni. Foto: REUTERS/John Sommers II
annonse
annonse

Tirsdag 11. juni kritiserte presidentkandidat Pete Buttigieg (D) Trump for å forandre USA i en retning som får USA til å ligne på Russland.

Han holdt en tale om utenrikspolitikk på universitetet i Indiana, hvor han ifølge Breitbart sa:

– Russisk nasjonalisme, xenofobi, homofobi og manglende pressefrihet er veldig bekymringsfullt, og det er med bekymring at jeg ser at slike holdninger vokser frem også her i vårt eget land.

annonse

Buttigieg anklaget Trump for å handle «impulsivt, uberegnelig og følelsesbasert» i utenrikspolitikken, ofte ved bruk av Twitter-meldinger tidlig om morgenen.

Les også: Joe Biden: Trump er en eksistensiell trussel for Amerika

Samtidig sa Buttigieg at den økende hvite nasjonalismen var farligere enn islamsk terrorisme:

– Det siste tiåret har flere amerikanere blitt drept i Amerika av ekstremister på høyresiden enn av de som er inspirert av Al Qaida og ISIS. Vi må anerkjenne denne trusselen også, og omfordele ressurser for å bekjempe høyrevridd ekstremisme og voldelig hvit nasjonalisme.

annonse

Buttigieg latterliggjorde Trumps forsøk på å sikre en fredsavtale med Nord-Korea, og ytret støtte til atomavtalen med Iran med en henvisning til en bok av Trump:

– Dette (Iran-avtalen) var kanskje så nærme en virkelig art of the deal det er mulig å komme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon