Foto: AP / NTB scanpix
annonse
Barn med dansk bakgrunn er for første gang hentet ut av flyktningleirer i Syria der tidligere IS-krigere og deres barn er innesperret.
annonse

De to barna har både fransk og dansk bakgrunn og er del av en gruppe på tolv barn. De tolv kom fra Syria til Frankrike for to dager siden, melder den danske rikskringkasteren Danmarks Radio.

– To foreldreløse franske barn, som også har dansk bakgrunn, er blitt evakuert til Frankrike i nært samarbeid mellom franske og danske myndigheter, heter det i en skriftlig uttalelse fra det danske utenriksdepartementet.

Ifølge det franske utenriksdepartementet er de tolv evakuerte barn av IS-krigere. Barna ble hentet fra Syria mandag. Det eldste av dem er ti år gammelt.

annonse

Det er uklart om de dansk-franske barna er født i Syria og hvilket statsborgerskap de har.

Tidligere denne måneden hentet Norge hjem fem barn som satt i al-Hol leiren i Syria. De fem er foreldreløse søsken og norske statsborgere, påvist ved hjelp av DNA-testing, opplyste utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Barnas mor er en etnisk norsk kvinne som har status som forsvunnet, mens den afrikanske faren antas å være drept.

I forrige måned kom de sju barna til den svensk-norske IS-krigeren Michael Skråmo til Sverige.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon