Journalist Hege Ulstein fra Dagsavisen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Den kjente feministen Torild Skard, som var den første kvinnen med presidentverv på Stortinget, roper varsko om barnas skjebne under dagens familiepolitikk.

Verdens helseorganisasjon anbefaler at barn bør fullammes de første seks månedene og ammes i opp til 24 måneder. I Norge er det bare to prosent som fullammer når barnet er seks måneder. En studie viser også en korrelasjon mellom aming og barnets IQ.

Les også: Kjent SV-politiker vil at mor skal være hjemmeværende med ett- og toåringer

annonse

I en kommentar i Dagsavisen skriver Hege Ulstein:

– Skards utspill faller ikke i den kjente kategorien «likestillingen har gått for langt». Det er mer treffende å kalle spørsmålene hun stiller som varianter av «har likestillingen gått langt nok?»

– Det må være mulig å sette barnas beste først uten at det er kvinnenes interesser som skal settes til side. Den oppgaven bør venstresiden ta mål av seg til å løse, skriver Ulstein.

annonse

Hun understreker at hun fortsatt er kritisk til kontantstøtte og ikke vil at kvinner skal stelle hjemme og være prisgitt mannens inntekt.

– Vi vet at kontantstøtten fungerer som ren gift på integreringen. Den fører til at altfor mange innvandrerkvinner forblir hjemmeværende. De lærer seg ikke norsk og får seg ikke jobb. Det er ikke bra, verken for dem eller barna.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon