Arkivfoto: Ørn E. Borgen / SCANPIX

Den internasjonalt kjente forkjemperen for kvinners og barns rettigheter, SV-politikeren og  psykologen Torild Skard, vil ha slutt på at ett- og toåringer skal sendes til barnehage.

annonse

– Hva er det vi gjør? De minste barna er de mest sårbare vi har. Jeg er virkelig engstelig for dem. Jeg har forsøkt å rope så høyt jeg kan til politikerne, men de hører ikke, sier Skard til Dagsavisen.

Ikke bra for barna

Torild Skard som har rukket å bli 82 år, mener at SV og AP burde være i front og kjempe for at de yngste barna skal få være hjemme og ha mer tid sammen med mor. Hun er ikke i tvil om at det er skadelig for så små barn å være så mye borte fra sin egen mor.

Les også: AUF med forslag om profittforbud for barnehager

annonse
annonse

AP står bak

Skard mener at morsrollen er blitt nedvurdert og at SV og AP må ta på seg sin del av ansvaret for at det har blitt slik. Hun mener at barna ble glemt da Arbeiderpartiet utformet en politikk som skulle få flere kvinner inn i yrkeslivet på 60- og 70-tallet. Feilen Arbeiderpartiet gjorde var å ikke se mer på selve organiseringen av arbeidslivet og hvordan kvinner som var i jobb skulle kunne samsvare det med omsorg for egne barn, sier den tidligere styrelederen for UNICEF.

Verdigrunnlaget til venstresiden

– For meg betyr likestilling at menn og kvinner behandles likt når det er grunn for det og forskjellig når det er grunn for det. I dag opplever jeg at likestilling i praksis ofte betyr mekanisk likebehandling.

Les også: Arbeiderpartiet har forfalt

– Arbeiderbevegelsen skulle hjelpe de svake. De nyfødte er de svakeste i hele samfunnet. Spørsmålene jeg stiller, rører ved hele verdigrunnlaget til venstresiden, men mange er så fanget i det som har skjedd at de ikke greier å tenke nytt. Å snakke om hva som er best for mor og barn, er blitt noe konservativt, og slik burde det ikke være, avslutter hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.