Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix

Mandag skjøt politiet en desperado på sentralbanestasjonen i Malmø i en aksjon med mange likhetstrekk med en liknende hendelse i Oslo for kort tid siden.

annonse

Hvem var han og hva kan motivet ha vært?

Det svenske politiet har vært tilbakeholdne med å beskrive desperadoen, men den svenske avisen Kvällsposten har foretatt noen undersøkelser. De tyder på at mannen i alle fall ikke var svensk.

Politiet ble tilkalt av flere personer som syntes han oppførte seg merkelig. Da politiet skulle gripe mannen, skrek han at han hadde skytevåpen og eksplosiver i de to posene han bar. Noe som fikk politiet til å skyte ham i begge bena. Han snakket gebrokkent engelsk.

Les også: Carl I. Hagen spør om Frp på Stortinget bør trosse partiledelsen

Statsborger i et EU-land

Ifølge Kvällsposten skal han være statsborger i et EU-land. Han kom til Sverige i fjor, der han søkte – og mottok – et personnummer som han ble tildelt litt tid senere. Mannen kom fra Italia og har bodd i en leilighet i Malmö sentrum.

Mannen har gitt et navn til politiet, men fordi politiet er i tvil om navnet er riktig har de bedt om hjelp fra det svenske politidirektoratet til å undersøke informasjonen og dokumentene han oppgav.

Et vitne beskriver den 44-år gamle mannen som en stor mann på rundt 100 kg. Saken er klassifisert som grovt ulovlig trussel. Den svenske spesialanklagers kontor vil nå undersøke politiets skudd mot mannen. Det er rutinemessig når politiet skyter mot en person. Det er allerede kommet kritikk mot at han ble skutt i begge bena, og ikke bare i det ene.

Med de opplysningene som foreligger er det klart at mannen var innvandrer til Sverige, men uklart om han hadde opprinnelse fra et muslimsk land, eller fra et EU-land.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.