Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En mann i 50-årene som for to år siden framsatte flere trusler mot Filter-redaktør Harald S. Klungtveit, er dømt til fengsel i 30 dager.

annonse

Truslene mot Klungtveit, som er redaktør for Filter Nyheter, kom etter at nettsiden omtalte det høyreekstreme miljøet i Norge.

Klungtveit ble etter artikkelen om miljøet oppringt av den 55 år gamle mannen, skriver Filter Nyheter.

«Retten legger til grunn at hensikten med truslene var å skremme journalisten fra å omtale tiltalte og bevegelsen», heter det i dommen, som falt i Moss tingrett.

«Bruken av tyske ord med nazistisk innhold forsterket etter rettens mening alvoret i truslene», heter det videre i dommen.

Les også: Klungtveit: – Resett er en rennestein

Mannen skal ifølge Medier24 være aktiv i flere høyreekstreme miljøer, men i retten nektet han for å være høyreekstrem.

Utgangspunktet for straffeutmålingen var 60 dager i fengsel, men tiltalte fikk strafferabatt fordi han har avgitt en uforbeholden tilståelse.

55-åringens forsvarer, advokat Rasmus Woxholt, skriver i en tekstmelding til Medier24 onsdag ettermiddag at han ennå ikke har fått diskutert dommen med sin klient.

– Jeg har ikke fått diskutert innholdet i dommen i detalj med ham og er usikker på hvordan han stiller seg til den. Forholdene var erkjent, resultatet var forventet og derfor ikke overraskende for ham, skriver han.

Les også: Han kaller seg selv «redaktør», men er besatt av å ta skjermbilder av kommentarfeltet til Resett

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.