Illustrasjonsbilde fra koranskole i Mogadishu, Somalias hovedstad. Foto: REUTERS/Feisal Omar

I Sverige har flere barn varslet sin ordinære skole om at en lærer ved en koranskole mishandler dem. Politiet har imidlertid stanset etterforskningen av saken. 

annonse

I våres fikk de ansatte ved en vanlig grunnskole i Göteborg kjennskap til at en koranskolelærer straffer elevene med vold om de ikke svarer korrekt på spørsmål, eller om de gjør noe annet som anses for å være feilaktig. Det rapporterer Göteborgs-Posten (bak betalingsmur).

Vold og trusler

Beretninger om vold, trusler og ukvemsord er kommet fra flere elever.

En elev har varslet de ansatte ved den ordinære grunnskolen om en spesielt grov hendelse, der vedkommende så koranskolelæreren slå et barn til blods. Den voldelige, religiøse læreren skal også ha benyttet seg av skjellsord og trusler om ytterligere straff, dersom barna skulle si noe om mishandlingen til sine foreldre. 

Daniel Johnson fra det kommunale politiet sier at man ser alvorlig på opplysningene, men at det ikke finnes tilstrekkelig med bevis for å gå videre med etterforskningen. Derfor har man stanset videre utredning av saken. 

Les også: Koranskoledebatten: – Frykten for å brenne i helvete motiverer barn og ungdom til å være lojale mot islam

Foreldrene beskytter koranskolen

Videre forteller politimannen at ordensmakten har erfart at det er lite hjelp å hente hos koranskoleelevenes foreldre, som dysser saken ned, og later til å ville beskytte koranskolen. 

– Vi har ingen flere opplysninger å gå på helt enkelt. Det handler om små barn, i småskolealder, som har oppgitt saker. Både vi og myndighetene opplever at så fort vi drar litt i det, så legger de foresatte lokket på, sier Johnson.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.